Och där slog vi nog ner bopålarna tror jag…


…redovisning av föregående cikada incident kommer här som utlovat, den blev tyvärr inte vräkt utan dräpt. När den nu hade valt att göra sin kamikazeattack mot vårat enda skydd mot  ”utanförvärldens” läbbiga småkryp så fick han en liten lavett av Rickard som han inte riktigt mäktade med. Det slutade med att cikadan fick tillbringa natten under ett glas vilket med facit i hand var helt onödigt. Han hade tyvärr redan avlidit av sina skador. Känsliga läsare varnas, här kommer bildbeviset.

Tändaren för storleksjämförelse, så ni förstår vidden av min skräckupplevelse

Nu har vi efter en båttur anlänt till koh Lanta och installerat oss på Funky Fish. Vädretsmakter är fortfarande med oss och solen steker från en mestadels klarblå himmel. Det har blivit en liten shoppingtur in till Sala Dan och en promenad till ”plastic fantastic” för lite förnödenheter i form av nya flipflop, myggspiraler, en sopkvast, en plastlåda som får tjänstgöra som sängbord och lite andra prylar för att förenkla tillvaron.

Affe har klippt av sig  ”vinterpälsen” och fått en lite somrigare frisyr och har även överraskat oss med att äta något annat än sötsur sås…idag blev det hotplate med räkor, och det passar ju honom lite bättre..han är ju varken söt eller sur. ( kan vara så att jag måste stryka den raden om han läser det jag skrivit )

Även här har vi haft lite djur som stökat runt med oss så nu har vi investerat i ”grodhandskar”. Vi har några väldigt påstridiga amfibier som vill dela dusch och toa med oss, men nu är vi beredda att ta upp fighten. Med fighten menar jag inte att vi ska slåss med dom utan bara vänligt men bestämt flytta dom till utsidan såklart ( cikadan var bara ett tragiskt olycksfall )

Nu har vi hyrt moppar och även fått våra tveksamma och supersnygga hjälmar, så dagens utflykt blev till Oldtown som kanske var det varmaste stället på ön vid den tidpunkten, men jag och Anki. flanerade runt ett tag i hettan medan gubbarna satt i skuggan på något av stans vattenhål. Det blev inte så mycket shopping tyvärr för våran del, jag köpte en påse salt iallafall, för att kunna salta kvällens jordnötter.

Efter lite sol och bad hemma på våran strand så blev det en hyfsat tidig middag. Möra i skinnet av solen, och i rumpan av moppeturen blev det en lugn kväll som dom pensionärer vi är.  Keezboard på våran veranda…kan man ha det bättre?

 

 


5 reaktion på “Och där slog vi nog ner bopålarna tror jag…

  1. Fan va bra ni har d. Fortsätt så å njut å ha ha d bara bäst. 🤩💪🏼☀️☀️🚍🇪🇸🍾🥂🍻

  2. Såå mysigt ni har det fina ni❤️❤️förutom alla läskiga kryp🙈🙈🫣 fortsätt att ha det gött 😘🤗❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *