Ao Nam Mao 2020


På andra sidan berget och andra sidan om Railey beach, ett stenkast i från Ao Nangs sus och dus ligger en liten ort som känns lite bortglömd. Den består mest av en T korsning med liksom två mötande mainroads.

Efter dom vägarna finns det sånt som brukar finnas i dom lite mindre orterna, som moppemeckar, nån elektronikaffär, family mart, 7/11 och en liten big C.

Naturligtvis finns även lite restauranger modell mindre. Efter beachvägen ligger resorterna en del ser väldigt praktfulla ut och ståtar med namn som inkluderar både residens och boutique. Gästerna känns dock inte så många.

Efter stranden som är lång och förvånands värt fin..om man jämför med aonangs i allafall, ligger några mysiga rastainspirerade restauranger med möjlighet till hängmatta häng.

Men så fort man kommer lite utanför dom större vägarna så tar landsbygden vid ganska snart och det blir snabbt glesare och glesare mellan husen och dom små shoparna.

Här finns en pir med longtailbåtar som tar dig ut till Railey beach, PhiPhi och självklart finns det här en såkallad ”4 öars trip”, Jag såg även att det fanns nån liten variant av bil/moppefärja.

Vi har nu kuskat runt på dom flesta körbara vägarna här, vi gjorde även ett halvtappert försök på att ta oss till Railey landvägen med moppen, men gav upp..kanske lite för tidigt, men enligt googlemaps så skulle det bli en hyfsad och trolig djungelpromenad sista biten och jag är lite sargad i höften och solen var på väg ner, så vi skyllde på det..med det vill jag ändå säga att det nog inte är ett omöjligt uppdrag för den lite mer våghalsig än oss.

Ao Nam Mao är en plats som är lite svår rekomenderad, den passar nog inte alla, men den är ändå helt okej och i mina ögon 100 gånger trevligare än Ao Nang, men också helt ojämförbar.

Det är lugnt, inga försäljare, shoppingutbudet i det närmaste obefintligt och som nästan alltid så känns moppe som ett måste.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *