Mig


Jag är en 62-årig trebarnsmamma (kanske inte barn då längre, men tre)
Vi började vårat resande ganska sent i livet, pga en massa olika anledningar, ekonomi, mycket annat som kändes viktigare just då, många små barn samtidigt, ja listan kan bli lång.
Men allt började när jag fyllde 40 och kände att det enda jag önskade mig var att få göra en resa till solen med familjen.
Önskan gick i uppfyllelse!..först bokades en charterresa till cypern 14 dagar, som efter lite omräkningar av valutor kontra resans pris ombokades till en 14 dagars charter till Thailand, fem personer o tre mål mat om dagen, glassar, drickor you name it, sånt drar iväg, redan där började vi tänket, visst lite dyrare att åka dit, men på plats blev det billigare ju längre du stannar.

Vi hade funnit paradiset!! dom två veckorna var fantastiska, men den största upplevelsen var dom två nätterna som vi lämnade hotellet och åkte till #phi phi island och levde hyddliv.
Där nånstans 2001 bestämde vi oss nog för att vi skulle åka tillbaka och resa ”själva”.

2004 tre år senare var det dags igen, denna gång med ett par hotellnätter bokade och en ungefärlig resplan i huvudet.
Den resan fick ett abrupt slut den 26 december, men det är en annan historia #tsunamin, den kanske också har färgat våran syn på thailand och thailändare och gjort så att delar av våra hjärtan alltid kommer att klappa extra mycket för detta fantastiska land o folk, kontrasternas land.

När vi slickat våra sår och kände oss mogna att ta tag i våra liv och vårt resande bar det iväg igen 2006, Resan var jobbigt och nödvändig, mycket kom tillbaka men vi tog oss igenom det, och sen var vi fast igen.
så fortsatte det sen, varannat år packade vi ryggsäckarna hela familjen och var borta 4-5 veckor, detta fortlöpte fram till 2012.
Då började en nytt resande, (då barnen blivit vuxna)och det är där min blogg börjar, backpacking för fullvuxna.
Nu är det så att jag och min man har förmånen att ta ledigt längre en tid från våra arbeten, jag jobbar natt som sjuksköterska och väljer att lägga min semester på vintern istället för sommaren, jobbar extra mycket och samlar komptid.
Min man har egen kranbil och har dåligt med jobb på vintern och gott om jobb på sommaren så det blir en lätt ekvation, jobba mycket när det finns, vara ledig när det inte finns.
Detta har nu blivit en del av våra liv.
Vi bor så enkelt vi kan utan att må dåligt av det,( en förutsättning för oss för att kunna stanna länge),”öppen”planlösning är helt ok om moskitnät finns, lite skit i hörnen är inga problem men grejer med fler än fyra ben ÄR ett…där är jag lite kinkig.
Men vi brukar välja bra boenden, övertygelsen är att ju glesare hyddorna är desto bättre, är det tätt så ”boar” dom in sig, är det glest blir det mer ”passning thrue”.