Närgångna makaker…och lite andra saker


Nu har vi hyrt moppar så att vi kan ta oss in till byn och till andra stränder, visserligen har vi även testat våran strand när vi ändå var nere och åt frukost…men det är ju inget man bara kvistar ner till, det krävs noggrann planering och gud nåde den som glömt något hemma i bungen, lårmusklerna svider och benhinnorna ömmar men som med mycket annat i livet så är det learning by doing. * påminnelse aktiverad:Hill betyder berg * ( fast egentligen kulle/höjd men det måste vara fel…vi bor på ett mountain!! )

Affe har nu testat räkor med sötsur sås, kyckling med sötsur sås och biff med sötsur sås…tror det lutar åt fläsk med sötsur sås i morrn.

Dom nattliga ljuden här i våra hoods är en riktig kakafoni, av syrsor, tropiska fåglar, tuppar, apor och ödlor men det är ändå ljud som är lite härliga att somna till, vi har även haft besök av våra ludna kusiner makakerna dagtid som strosade runt på ”tomten”.

Dagens moppe utflykt gick till höger..eftersom gårdagens gick till vänster, det är sådana tuffa beslut vi tampas med, vi har besökt några av koh Jum´s stränder via öns betongbeklädda vägar, men för att variera oss har vi även harvat runt på dom röda lerväggarna. Trafiken här är väldigt lugn, dom flesta kör sansat med ”mopparna” och tuktuk, men så såklart så kommer ju en och annan daredevil farande då och då så även om trafiken är lugn och sparsam så får man ju ha ögonen med sig.

Kvällarna börjar tidigt när solen droppar ner i havet och det blir becksvart, men trots att vi är fyra synsvaga pensionärer ha ha så kämpar vi med att flytta runt våra ”pluppar” på vårat Keezboard som självklart är med i packningen.

I morgon checkar vi ut och tar båten till koh Lanta och jag ser med glädje fram emot att ta trapporna för sista gången ner till stranden och den väntande longtailbåten. Nu väntar 5 veckors ben rehab.

….här kommer även ett litet ”bonuskort”..den här ludna killen satt en sekund innan kortet togs och kikade in genom fönstret, ( och nu sitter han bara där och ser oskyldig ut ) en fräck och snabb liten lirare…

…kan också tillägga att vi haft besök av andra animaler som inte nöjde sig med att bara kika in, utan dessutom ville dela toalett med oss..bönsyrsa, spindlar, groda och en cikada som även ville dela myggnät med oss, och självklart ett gäng ödlor. ( kan dock bara erbjuda foto på bönsyrsa ) alla är nu vräkta..utom ödlorna.

en liten uppdatering angående cikadan den är nu infångad och bildbevis kommer senare…


4 reaktion på “Närgångna makaker…och lite andra saker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *