Sand och hink…men ingen spade


Solen fortsätter att skina på oss, våra skinn har börjat anta olika nyanser av brunrött hos tre av oss…en av oss hoppade orättvist nog över den röda färgskalan och gick direkt på den bruna paletten ( Anki ). Rickard som envisas med att ”skugga” istället för att sola kommer ju ändå ikapp på slutet…inte för att det är en tävling..men ändå orättvist..

vi har gjort lite beachhopping söderut på ön, vi tog oss bort till Kantiang beach, vi var egentligen på väg till Nui bay men var lite för ivriga att stanna så vi missade den, vilket kanske var tur för när vi fortsatte dit så var det väldigt mycket moppar parkerade vid vägen så min gissning är att det var fullt där eftersom den är så liten. Fullt var det verkligen inte på Kantiang några enstaka flanörer och soldyrkare bara. Så där la vi ut våra saronger och intog dagens dos av sol, sand och bad.

Det blev även ett lunchstopp på Khlong Nin, där vi även gjorde lite ”fönstershopping” på Rastababy och in och ut i några affärer längs gatan på jakt efter den perfekta klänningen men jakten fortsätter.

Affe var sugen på ett thaisimkort till telefonen så vi drog vidare till Sala Dan, grabbarna gjorde ”killgrejer” ( simkort o kallingar ) och Anki och jag gjorde ”tjejgrejer” ( dvs fortsatte jakten på klänningen) under dom stekheta taken på marknaden.
Vi unnade oss även varsin vattenmelon shake, alltså så himmelskt gott, för mig som älskar just vattenmelon så är det det ultimata sättet att äta den, den är nästan tomteröd i färgen eftersom den fått mogna i solen och inte den babyrosa färgen man oftast får tag på i sverige, söt men läskande, iskalll och kärnfri..eftersom kärnorna troligtvis är mosade i mixern.

idag blev det lunch/ middag på Funky Fish, måste ändå slå ett slag för deras mat, dom har sjukt många rätter att välja från menyn. Allt från hamburgare, pizza, pasta, indiskt och självklart thai och i princip allt jag provat är gott och vällagat och till bra priser, och allt serveras med ett leende i fantastisk miljö.. och kan intagas både vid bord och på chillakuddar, det finns nåt för alla.


kvällen tillbringade vi på Khlong Dao beach på Boogie bay bar, ett skönt rasta ställe, där man självklart sitter med fötterna i sanden några meter från havet, där får man hela kitet, färgade lampor, reaggiemusik, dricka drinkar i gemensam plasthink ( covid?!?…Näe ) och sköna människor.

Det blev även en promenad på stranden i mörkret, älskar den svarta himlen, stjärnorna och se alla mysiga små restauranger med all belysning, snurrande eldpinnar och facklor, det enda jag saknade var månen, letade febrilt efter den för jag ville visa våra kompisar att till och med månen ser glad ut i Thailand. Jag kommer så väl ihåg när jag upptäckte det första gången och blev så himla förvånad, trodde liksom att månen såg likadan ut överallt, det var någon slags trygghet, att himlen var lika var man än befann sig på jorden, och tyckte att det var så märkligt att man inte fått lära sig det i skolan, att månen här är som en glad mun, istället för en parentes. Det kanske inte är jätteviktigt att veta och lära sig, men jämfört med mycket annat onödigt vetande som ligger och tar plats i hjärnan helt i onödan…som man inte ens har användning för när man spelar TP så hade det ändå varit kul, och kul kan ju aldrig vara fel.

 

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *