Sri racha kanske inte fick en Ă€rlig chans?..🙈


Efter en ovÀdersnatt pÄ koh Chang sÄ packar vi ihop vÄra saker för som det kÀnns biljonte gÄngen och kör dom sjuttielva backarna till fÀrjan för sista gÄngen denna resa, vÀdret Àr med oss hela vÀgen, vi har dom svarta molnen i hasorna, men det blev inte mer Àn sÄ. Vi fick vÀnta pÄ fÀrjan ett litet tag innan vi körde dom sista milen lÀngs den guldregns kantade vÀgen till Trat dÀr vi lÀmnade moppen.

 

Vi bestĂ€mde oss under resans gĂ„ng att vi skulle hitta en buss redan idag till Sriracha, har alltid velat Ă„ka dit, pga ”tuppsĂ„sen”som vi anvĂ€nder som typ ketchup hemma.

Det blev en bussresa för oss till Laem Chabang för bussen gick inte till Sri Racha, men dÀrifrÄn kunde vi ta en taxi sas det i biljettluckan. Jag vet inte nÀr hon i biljettluckan var i Laem Chabang senast, men det dÀr med taxi var i alla fall inte aktuellt nÀr vi anlÀnde. Det var becksvart ute och vi hoppade av vid en bussstation som hade sett sina bÀsta dagar, efter lite runt frÄgningar sÄ hade vi ett alternativ, taximoppe dom resterande 8 km.

Det alternativet visade sig inte heller vara en piece of cake, eftersom vi behövde tvĂ„. SĂ„ efter lite snicksnack och diverse sprĂ„kförbistringar sĂ„ tog vi vĂ„rat pick och pack och gick till nĂ€rmaste bensinstation…pĂ„ sĂ„na stĂ€llen brukar det ju finnas lite fordon i drift, och efter att ha engagerat all personal i vĂ„rat dilemma sĂ„ gick vi fram till en bil och frĂ„gade vart han skulle och berĂ€ttade att vi var pĂ„ vĂ€g till Sriracha. Han och hans familj var dock pĂ„ vĂ€g Ă„t andra hĂ„llet till Pattaya, men det tog mindre Ă€n en 1/2 minut sĂ„ bad han oss hoppa in i bilen och dom vĂ€nde och körde oss Ă€nda fram till hotellet. Dom ville verkligen inte ha betalt men vi gav Ă€ndĂ„ 200 baht som tip.

Trötta och hungriga checkade vi in pÄ detta snofsiga hotell, dock fem trappor utan hiss, och lika mÄnga ner för att hitta lite mat klockan 21.30.

Efter en rundvandring i jakt pĂ„ föda inser vi ganska snabbt att utbudet pĂ„ mat Ă€r mindre Ă€n utbudet pĂ„ tjejjer. Besvikelsen Ă€r stor över mina ”drömmars stad” Sri Racha. Är det sĂ„ hĂ€r överallt lĂ€ngs denna kust? Eller rĂ„kade vi bara hamna fel? Vi vet inte.

Mat hittades till slut, och riktig god, men jag har nog inte sett sĂ„ mĂ„nga kackerlackor sammanlagt pĂ„ Ă„tminstone tre Ă„r som jag sĂ„g pĂ„ gatorna hĂ€r bara under denna lilla promenix.Jag Ă€r ledsen över att behöva sĂ€ga att vĂ„r bekantskap med denna stad slutar kanske  hĂ€r…

I morse promenerade vi med vÄr packning till piren som leder till den pyttelilla ön koh Loi, dÀr tog vi fÀrjan över till koh Sichang ca 40 min och 50 baht.FÀrjan var knökfull av helgfirande thailÀndare och vi hade för sÀkerhets skull förbokat boende. Med hjÀlp av vÄr kompis GubbenPÄSidan (GPS) tog vi oss hyfsat snabbt till hotellet.

Ön verkar mysig sĂ„ hĂ€r lĂ„ngt, en by som kĂ€nns trevlig och ganska fina vĂ€gar att ta sig runt pĂ„ med moppen och enligt den tryckta turistkartan mycket sevĂ€rdheter som byggnader och tempel…den ”sevĂ€rdheten” som jag kĂ€nner mig sugen pĂ„ Ă€r Buddhas fotspĂ„r, det spĂ„ret ska vi leta efter i morron.

Efter en lunch som var supergod och stark sÄ ögonen sved och andningsorganen fick hostspasmer nÀr den tillagades sÄ for vi ivÀg och letade efter vad kartan visade, öns enda beach.

Det Àr nog sÄ att Àr man ute efter en superstrand med sol o bad som mÄl, sÄ ska man nog vÀlja en annan ö. Stranden var ganska liten och delen med sand ganska smal och resten Àr sten.

Stor del av stranden var tÀckt av tÀtt stÀllda parasoller med solstolar och smÄ bord under, vÀldigt thaistyle, gratis att nyttja, men sÄklart finns det outsagda önskemÄl om att man handlar nÄt att Àta eller dricka.

Vi har i allafall bestĂ€mt att vi stannar hĂ€r tvĂ„ nĂ€tter, om inte annat för att hitta Buddhas fotspĂ„r….kanske blir lĂ€ttare att hitta det Ă€n Sriracha sĂ„sen i Sriracha.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *