FrĂ„n backpacker till flashpackerđŸ˜œđŸ€©(khlong Kloi beach)


Nu har vi alltsĂ„ avnjutit sötman av det ”ljuva livet” i nĂ„gra nĂ€tter, och börjar vĂ€nja oss vid att promenera rĂ€tt ner pĂ„ stranden ( genom restaurangen) pĂ„ morgonen, efter en sval natt till toner av soft hissmusik.

Stranden Ă€r jĂ€ttefin och vattnet Ă€r badkarsvarmt pĂ„ grĂ€nsen till för varmt för att ens svalka. Det Ă€r en ”lagom” stor strand som Ă€r kantad av smĂ„ resorter med tillhörande restauranger, ifrĂ„n stranden ser man över till den lĂ„nga piren i Bang Bao och fiskebyn.

PrisnivĂ„n pĂ„ resataurangerna lĂ€ngs stranden Ă€r nĂ„got högre Ă€n lĂ€ngs vĂ€gen och Lonley beach som har högre konkurrens, hĂ€r tar till och med den lilla affĂ€ren samma pris för en liten öl som strandrestaurangen vilket kĂ€nns lite tokigt. Om du dĂ€remot gĂ„r in bakom till den lilla ”byn” som Ă€r sĂ„ liten sĂ„ den knappt kan kallas by, sĂ„ finns fler smĂ„ restauranger som hĂ„ller lĂ€gre priser men hög nivĂ„ pĂ„ maten.

Vi har Àven lyckats hitta en reaggie bar vÀrd namnet hÀr, som har gÄtt all in med stylingen och som inte sparat pÄ krutet. Dom hÄller Àven med live musik till den nÄgot överprissatta ölen och drinkarna. Men fÄr ÀndÄ nÄgra extra saronger frÄn oss för mysigt hÀng, trevlig personal och fungerande toa.

Efter dagens strandhĂ€ng brukar vi försöka motstĂ„ frestelsen att lĂ€gga oss i vĂ„r svala bungalow och istĂ€llet sĂ€tta oss pĂ„ moppen och utforska omgivningarna lite, jag börjar nu vĂ€nja mig vid koh Changs galna vĂ€gar, det Ă€r backar och kurvor som man i början tror Ă€r omöjliga att ta sig upp, ner eller igenom. Men efter snart tvĂ„ veckor hĂ€r kĂ€nns det helt ok…och nĂ€stan, men bara nĂ€stan lite kul (men sĂ€g inte det till Rickard)

För den som inte vet det kan jag berÀtta att det kryllar av apor hÀr, dom knallar obrydda omkring pÄ telefontrÄdarna (heter dom det fortfarande, har telefoner trÄdar ?) eller sÄ sitter de lÀngs vÀgarna och ibland gÄr dom mitt i vÀgen nÀr man kommer Äkande och spelar bÄde blinda o döva fast vi tutar och nÀstan kör pÄ dom. Jag tycker personligen att dom Àr lite lÀbbiga, fast mÄnga stÄr nÀra o fotar och matar dom och ibland har man sett att dom ryckt kassar ur hÀnderna pÄ folk som stÄtt för nÀra, inte kul att se sin nya sarong eller i vÀrsta fall plÄnka fara in i djungeln och evigheten. Nej jag litar inte pÄ dom smÄ gynnarna.

IgÄr kvÀll nÀr vi satt och Ät vid vÄr restaurang sÄg Rickard först en stor skugga ute i vattnet, sÄ han gick ner för att se vad det var, han sÄg bara att det simmade lÀngs strandkanten men inte vad det var, efter ett tag sÄ gick en av tjejerna pÄ restaurangen ner eftersom hon ocksÄ fÄtt syn pÄ skuggan, och dÄ blir man ju lite nyfiken, det visade sig att det var en stor catfish enligt henne och dom brukar inte gÄ sÄ nÀra stranden vi försökte gÄ efter den och fota men bilderna blev inte sÄ bra, men hon upptÀckte tydligen en massa smÄfisk i stimm, som hon och nÄgra till Àgnade resten av kvÀllen till att ta upp ( kattfirren fick simma vidare.)

IkvĂ€ll Ă€r det veckans happening pĂ„ vĂ„r resort.. som föresten har det fancy namnet YuYu Golden beach resort. I kvĂ€ll hade dom BBQ och kvĂ€llen till Ă€ra har man tagit in en discjockey (heter det ens det lĂ€ngre?) som till en början spelar nĂ„gon konstig psykidelisk musik som Ă€r nĂ„n blandning av modern jazz och salsa med nĂ„gon slags dunk dunka i bakgrunden, typ hissmusik extra allt, fattar inte riktigt hur dom tĂ€nkte dĂ€r…

KvÀllen slutade dock bra, musiksabotören med dom dyra hörlurarna gav upp och lÀmnade över till Nick en thaitrubadiur som kanske spelar gitarr lite bÀttre Àn han sjunger sÄ ordningen var ÄterstÀlld.

och framÄt nattkröken hamnade vi hos chan Siam bar mer kÀnt som hippibussbaren tror jag. Rickard bjöd pÄ sig sjÀlv och jammade loss pÄ scenen till min och övriga tvÄ gÀsters förtjusning.

I morgon checkar vi ut och lÀmnar koh Chang med Trat som mÄl, frÀmst för att lÀmna tillbaka moppen som vi hyrde dÀr för drygt tvÄ veckor sen, det Àr galet hur fort tiden rusar ivÀg.

Bonus material: den skitdĂ„liga bilden pĂ„ ”the catfish”…jag gick Ă€ndĂ„ ganska nĂ€ra 😳


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *