Generationssurfing eller ålderskris?!


Tredje gången gillt denna resa har vi nu slagit oss ner på Koh Lanta, som en liten solsemester i semestern. Det är lite lättare att leva här, det finns många fina stränder, god mat i varje gathörn, lagom med shopping och så här i slutet på högsäsongen känns det lite mera stillsamt än när det pikar i januari och februari.

Vi bor denna gång på Funky Fish på long beach, också det ett grepp för att suga ut det sista ur våran solsemester innan vi beger oss till storstadshetsen i Bangkok som blir den sista destinationen innan hemfärd till Sverige.

Det är nästan olidligt varmt och igår visade termometern 35 grader, svetten rinner utefter armarna och benen men någonstans i det nästan olidliga njuter jag i fulla drag.

Det har blivit några svängar till Old Town och Sala Dan mest åker vi runt och liksom skapar oss små uppdrag och ”uppgifter”, allt från att kompletterings shoppa nya rep till hängmattan på vår bungalow till att besöka någon ny restaurang. När man varit så lata så länge som vi så blir även de små sakerna  ett dagsprojekt.

I går kväll satt vi utanför hyddan och planerade inför framtiden och pensionen som så många gånger förut..när vi plötsligt hör livemusik från någon av dom många barerna här på våran lilla gata, vi bestämde oss på två minuter att pausa planerandet och bli 30 år yngre istället för några timmar. Och efter fem minuters promenad så stod vi på dansgolvet på treehouse och tankarna på pension kändes mer och mer avlägsna. Det är ändå en härlig tid vi lever i trots allt elände som händer i världen

..en tid som ändå tillåter oss att surfa runt över åldersbarriärer, att man kan tillåta sig att vara trettio fast man är närmare 60, själv bävar jag för den dagen då man är så gammal så folk börjar prata till mig, istället för med mig.

Efter generationssurfing och gårdagens ungdomsrevolt blev vi idag brutalt kastade ”tillbaka till framtiden”. Det är konstigt att det är samma kroppar och leder som igår smidiga som pantrar?shakade loss på dansgolvet, men som i morse stelbenta och höftömma knappt kunde ta sig upp ur sängen.

Så idag tar vi det extra lugnt, sen frukost..matandes småfåglarna med brödsmulor utanför bungalowen, lite sol, lite bad och kanske en tur in till Sala Dan…en dag som alla andra alltså.

 


En reaktion på “Generationssurfing eller ålderskris?!

  1. Pingback: När man plötsligt bara gört, eller håll i hatten nu kör vi!????

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *