On the road


Gårdagen ägnade vi åt att moppa runt, i och omkring Krabitown, vi tog många småvägar och även om själva staden är lite stökig ibland, så finns det mycket landsbygd, vägar med väldigt lite bebyggelse där man nästan inte ser någon människa i närheten, någon kossa som stod i en dikesren och idisslade, ett gäng apor som stannade upp och blängde på oss och en påkörd orm var väl det det som bjöds på.

Kvällen tillbringade vi i stan på jakt efter en rumpkudde till mig, efter dagens utflykt blev jag smärtsamt påmind om hur ont man får i just den kroppsdelen av att åka länge på ”moppe”, tyvärr blev inte just det uppdraget lyckosamt.

Only in Thailand..helgrillad fisk med sked o gaffel, och öl med is och sugrör??

Middagen intog vi bredvid vattnet som rinner in i utkanten av Krabitown vid en av de många matvagnarna som står utplacerade där, jag slog till på en helstekt redsnapper med chili och vitlöksssås supersmarrigt.

I morse lämnade vi Krabitown och vårat guesthouse, ”Baan to” som var riktigt bra för 450 Baht/dygn. Med oss därifrån fick vi också en ”moppe” för 150 Baht/dygn som vi fick lova att vara rädda om ?.

Vi tog en sväng förbi Ao Nang och sen vidare hit till Khlong Muang, det känns kanske inte riktigt i klass med vår budget här i området, men vi lyckades till slut hitta ett hotel som ligger lite off som vi lyckades pruta ner från 1200 till 700 baht, det är väldigt fint och känns lite som om det är ganska nytt. Vi planerar att stanna här ett par nätter och få lite sol o bad.
Hittills har jag lyckats att få en härlig såkallad ”bonnabränna” efter allt moppeåkande?och det måste tas omhand snarast?. Första kvällen här i Khlong Muang bjöd dock på ösregn så det blev en lugn hemmakväll på rummet med sällskap av Rickard o lite socialamedier?.

Det har även blivit lite tid över för lite reflektioner gällande livets kryddor, och då Thailands kryddor i synnerhet. Det är mycket märkligt tycker jag, att i ett land som ligger i en världsdel där basfödan är ris, och där man typ har en luftfuktighet så fuktig att den nästan går att dricka den, inte har kommit på att man kan lägga okokt ris i saltkaren. Ja det är såna stora frågor som kommer upp till ytan i takt med att kropp och själ träder in i semester-mood.

 

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *