Solröd nos och babian rumpa, hårtliv


Två nätter tillbringade vi i Khlong Muang, stället bjöd på ömsom sol ömsom regn, men vi fick i alla fall möjlighet att både sola och bada och även ta oss runt lite för att checka av omgivningarna, prisläget är hyfsat dyrt både vad det gäller mat och boende, men stränderna är fina och restaurang utbudet stort, som det alltid blir när turisterna blir fler.

Det mesta finns efter den stora huvudgatan där också många guesthouse ligger. Längs stränderna ligger de större resorterna. Vi tog oss även en dagstrip till nästa stora strand Tub khaek som ligger en bit bort, där var det mesta lokaliserat på beachen, stora och många lite  lyxigare resorter.

Idag har vi åkt vidare, vi har nu tagit oss enda upp till Laem Sak. På vägen stannade vi till och åt lunch i Ao Luek en liten stad/by. Vi har nu avverkat drygt 15 mil på våran ”moppe” och det börjar kännas i rumpan, även solen har bitit bra idag.

Det är annars inte mycket happening i byarna runtikring där vi boat in oss för natten, folk sitter o pratar utanför sina hus, lagar lite mat och hönor och getter strövar omkring lite överallt. Vi är nog den största sevärdheten förtillfället, barn och vuxna ropar och vinkar till oss vart vi går eller åker.

Här är restaurangutbudet nästintill obefintligt så valet blev enkelt när det blev dags för middag. I anslutning till vårat Homestay ligger en fisk och skaldjurs restaurang av den lite finare sorten som inte riktigt passar in i den övriga miljön och dessutom var ju konkurrensen obefintlig så det blev räkbullar och friterade räkor till middag. I morgonbitti börjar vi resan neråt igen och vi tänkte även stanna till i Ao Lueks nationalpark.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *