Vi klamrar oss förtvivlat fast..en liten stund till☀️


IMG_3865Dagarna med sol och bad är nu över för denna gång, om jag inte räknar med några dagar vid poolen ovanför Bangkoks härliga kaos.

Det blir alltid lika abrupt slut trots att man som vi varit borta så länge, det är bara lite konstigare att man ens kan tillåta sig att säg Oj redan.

IMG_3879Men vi har i allafall lämnat Koh Lanta för denna gång och har hunnit med att tillbringa en natt i Krabi town vilket var en nygammal bekantskap. Vi har ju tidigare varit inne nån kväll och shoppat där när vi varit i ao nang, men liksom aldrig kommit längre än till ett stort varuhus och någon nattmarknad.

Men nu så bokade vi en natt på ett guesthouse ganska nära vattnet för att vi tänkte försöka se lite mer. Guesthouse verkade vara en big buissness det fullkomligt vimlade av dom, vårt var av det lite enklare slaget, det fanns att välja mellan dorm/sovsal eller eget rum med fläkt men delat badrum…vi valde det senare 350 baht natten.

Dagen och kvällen tillbringades till fots vilket var en liten chock för dessa två annars mopedburna ”ungdomar”, stegräknaren gick i spinn och svetten var obärmhärtig.

IMG_3889Middag intog vi vid vattnet vid en av dom många matvagnarna som stod uppställda längs kajen, jag gick loss på en grillad barracuda och rickard körde safe med lite kyckling…allting gott som alltid, vi hann även med lite lördagsmarknad.

IMG_3892Jag gillade verkligen Krabi town det lilla vi såg, det är mycket happenings på kvällen och lite lugnare på dagen, thaistad absolut..men ändå med ett större restaurang utbud än om man jämför med tex Trang och Surat Thani där risken för kycklingfötter och friterat kycklingskinn är betydligt större än att få sig en kyckling i panengcurry. Så turistigt fast på ett bra sätt.

Idag på morgonen flög vi till Bangkok, vi flög med Bangkokair och en kombination av att våra ryggsäckar har ”svullnat” lite, och att dom bara tillät 5kg i handbagage gjorde att vi redan nu fick ”bygga ut” dom lite för att kunna checka in dom, så med hjälp av spännband från hornbach och dom typ armerade randiga plastkassarna som säljs överallt så löste sig det.

IMG_1120Väl framme på suvarnabhums flygplats så tog vi oss ner till tåget, 45 baht p/p in till stan, vi klev av vid Phaya Thai station, där kunde man tydligen ta en buss till khaosan road…men nu fick det räcka, det blev en taxi sista biten, våra provisoriska resväskor var jäkligt osköna och tunga att bära..tyckte Rickard.

IMG_1119

Denna kvinna var GRYM på att massera fötter?

Nu är vi installerade i vårt sista hem för denna resa, och vi har redan börjat suga i oss så mycket som möjligt av denna galna stad, galet varmt, galet stimmigt, galet mycket folk, galet billig mat, galet högljudd och jag älskar den galet. Vi har hunnit äta, dricka, shoppa OCH tagit fotmassage och trötta till bristningsgränsen så tassar vi nu upp på våra mjuka inoljade och möra fötter till vårat rum klockan 20.30….det är en dag i morgon också.

 

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *