Snipp, snapp snut nu är sagan nästan slut❣️


IMG_1121Efter galet ”shoppande” (utan att egentligen shoppa någonting vettigt som vanligt) och efter några dagar av plågsam fritering vid takpoolen som en sista solboost innan hemfärd, så står vi nu efter dryga två månader just inför detta ofattbara faktum…HEMFÄRD!.

Det har varit härligt och stundtals jobbigt…men absolut mestadels härligt och berikande.

Många vet jag tycker att vi är skittråkiga, och kanske fega som alltid åker tillbaka till Thailand..och ja det kanske är så..jag vet inte. Vi gör ju våra avstickare ibland till andra länder..men återvänder ändå alltid till Thailand. Och vet ni vad??Jag bjuckar på den…att vara tråkig och feg..because i LOVE it, det blir Thailand nästa år också??..och kanske även någon liten avstickare också till något närliggande land vem vet?.IMG_0946

Förutom Solen, sanden och allt det andra uppenbara, så har jag lärt mig mycket nytt, både om mig själv och andra, och det är ju det man gör varje dag i livet oavsett om du är i Thailand eller i Solberga..men det blir liksom mer komprimerat här..och hur det nu är så träffar man ju fler människor som man får en relation med längre än fem minuter när man är ute och reser, än man gör hemma på Coop eller på bilbesiktningen (i alla fall jag)

IMG_1150Vi har träffat så många otroligt härliga personer, och knutit så många nya kontakter.. Och till er alla vill jag bara säga varmt tack för att ni bidragit till vår resa, vi kommer att träffas igen, om inte i Sveriges avlånga land, så i Thailand eller någon annanstans i världen!❤

Jag har också lärt mig att ”all inklusive” har många bottnar både bra och dåliga. Imorse vid frukost buffén lade jag märke till den sämsta..nu är ju inte detta ett all-inclusive hotell på det viset, som ni som känner mig kanske förstår, men det finns en frukostbuffé som ingår i rumspriset…så idén är ju lite samma. Då i frukostinfernot tittar det fula och giriga ansiktet ut hos tyvärr många måste jag säga, ja nästan hos samtliga ätande gäster.IMG_1132

Det lastas på mat till bristnings gränsen på tallrikarna, och när inte en tallrik räcker så tar man två, och om man skall tro på konsumtionen av dessa så äter man: en hel ananas, en hel vattenmelon och en hel papaya per person plus allt det andra i form av korvar, skinka och alla sorters ägg och även ett par deciliter marmelad!! Folk är som galna och roffar åt sig för att inte bli utan trots att personal jobbar sig svettiga med att fylla på dom konstant tomma faten och det till trots att det är tre timmar kvar innan buffén stängs. Mellan tummen och pekfingret så slängs 2/3 av den maten som lagts på faten, sorgligt och oförskämt på samma gång?. Sen var inte det menat som ett påhopp på folk som föredrar att åka på all-inclusive resor det finns lika många skäl att vilja och välja det som det finns resenärer, det är nog snarare ett allmän mänskligt beteende..”gratis” är godast…det kanske till och med är så att det är alla vi som inte är vana bufféätare som är representativa istället…typ” WOW gratis mat passa på så står du dig till middag” . Spelar roll!! slösaktigt och en j-lä stil är det…gör om och gör rätt!!IMG_1136

Jag har även lärt mig att det det finns fler betydelser av innebörden av all-inclusive…likväl som det finns det gällande öppen planlösning.

all-inclusive kan förutom tre mål mat om dagen och fri sprit, betyda kackerlackor, hinktoa och råttor. Och öppen planlösning kan förutom kök och vardagsrum i ett…betyda toa utan dörr, toa utan tak under stjärnorna eller endast en halv vägg mellan toan och sängen.

IMG_1152Så att resa är att lära och att få ständigt nya aha:n…och att även välja att göra nya prioriteringar..och att inse att alla har inte samma prioriteringar som jag har och det måste jag också respektera så länge jag vet att jag är sann mina egna.

Tack än en gång mina nyvunna och gamla vänner för denna resa och tack alla ni som orkat följa med mig här inne i min inre☀️ ”kapun mak ka”?

 


2 reaktion på “Snipp, snapp snut nu är sagan nästan slut❣️

  1. Tack för att du delar med dig av er resa. Gillar din blogg. Går ofta in och läser och får inspiration. Tack för tips om boende på Koh Jum. Det blir några nätter där i december på Luboa Hut 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *