Det finns stekta ägg som ger livet en guldkant


IMG_3779Lastade upp till tänderna så har vi nu tagit oss på vår moppe till andra sidan av ön, ryggorna börjar bli rejält stinna nu av någon oklar anledning eftersom vi inte bedriver någon direkt shopping. Men man lyckas liksom boa in sig med annat..papperstallrikar, två vinglas, chips och snackspåsar (sjukt skrymmande grejjer) en två liters!!! rödvinsflaska som aldrig tycks ta slut och lite annat smått o gott. Men nu är vi installerade i vårat nya hem, känns kanonbra…sängen lämnar dock lite över att önska sig…den hamnar på 2:a plats på listan Thailands hårdaste säng..första platsen är fortfarande obesegrad av koh Chang’s hardcore madrass. Men man kan dock säga ”den är inte mjuk..men Höög!”

IMG_3775Men trots dessa petitesser så trivs vi, vi promenerar plättlätt in till Sala dan och i morse gick Rickard en kort promenad till ”äggtanten” och köpte världens godaste stekta ägg upplagda på ett bananblad (förvisso i en frigolitlåda) som tog våran spartanska frukost till nya kulinariska nivåer, receptet på äggen är nog olja..och om den inte räcker så ta i lite olja, men 10 baht styck för denna ljuvliga fettchock var klart värt.

IMG_3856Idag har vi dessutom invigt bron över till Lanta noi med ett par nyvunna vänner…alltså med moppe, vi tog oss ju hit på den med bil. Det var super smidigt att ta sig över och nu har vi utforskat denna ”orörda pärla”… säger bara wow..kom i håg var ni hörde det först?, där IMG_3785kommer det att hända grejer, men än så länge mycket natur och lite happenings. Men lite för mycket hände det kring den troligtvis enda nybyggda resorten vars bungalows färgsatts med knallorange fasad och glasvägg, och allt detta vaktades av en brokig skara välkända Disney- och spel hjältar i naturlig storlek (vad nu det är ) en mycket surrealistisk design inbäddat i den tropiska miljön, man kan ju undra vad skönhetsrådet eller stadsbyggnadskontoret skulle sagt om denna färgglada kulturchock hade dykt upp på tex Fjäderholmarna i Stockholm.IMG_3819

vi var ner på en till synes fin men skräpig strand där det var lite läskigt att gå eftersom det var väldigt sankt..men vi hittade en låååång beach med fin mjölig sand, badkarsvarmt vatten och fin botten..den ni, kommer att se helt annorlunda ut om ett par år.

IMG_3831Banan och gummiplantager kantade vår väg även mycket papaya träd syntes, ett par mindre samlingar hus som jag skulle kunna kalla byar och nere vi vattnet låg det typiska fiskebyar, där ute i vattnet såg vi även ett större antal såna där ”flottar” med ett litet skjul på omgärdade av ”fiskbassänger”vet inte riktig vad det kallas för,

IMG_3828Det djurliv vi såg var inte så överväldigande..förutom de obligatoriska hundarna så berikades vår tripp med kossor/bufflar, getter, en uggleunge på vift, en apa och en silverglänsande orm som snabbt ringlade sig över vägen.

Restaurang/mathaken var lätträknade men det fanns några stycken, vi hittade ett välgömt, trots skyltning riktigt bra ställe. Med god och hyfsat billig mat, restaurangen hade förvånansvärt många gäster med tanke på hur lite ”gäster” det fanns på ön…men å andra sidan bekräftar det ju min uppfattning att det fanns väldigt lite ställen att äta på..och som dessutom serverade öl.IMG_3840

Efter en mycket bra dag med massor av sol och vind har vi nu tagit oss hem till vår spånskivesäng..och jag längtar redan efter morgondagens frukostägg.

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *