Snick snack snäcka☀️


(Khanom )

IMG_1081Gårdagen tillbringade vi till största delen med Eid och hennes familj, hon stängde restaurangen och hennes brorsa kom och hämtade oss och hennes dotter, dotterns kompis, andra brorsan, och två brorsbarn så vi var 9 pers som åkte på ”utflykt” i pickupen.

Efter som språkförbistringarna är stora så vet vi aldrig riktigt vad som är på gång, utan det är bara att hänga med. Det lastas is och dricka och plåtmuggar på flaket och så iväg.IMG_1080

Först så åkte vi till ett ställe med en lång träspång ut i vattnet, där vi alla skulle ut och foton skulle tas, men målet var en grotta som låg intill och som man upprättat till ett tempel, med altare och Buddha och möjlighet att tända rökelser..vilket gjordes. IMG_1079Sen var det in i bilen och upp på flaket och iväg till en pir för att slutligen landa hemma igen, där sprang vi över till grannrestaurangen och köpte mat och Eid ringde och beställde mat från vad vet jag?! Rätt som det var så kom det folk från alla håll med mat i plastpåsar och levererade till vårat bord, det blev en trevlig kväll som vanligt, mellan tuggorna och snick snacket så ställde sig Eid upp och lagade mat till någon som kom förbi eller tog en telefonbeställning på 15 portioner…ja det är lite så det är..är hon hemma så är det öppet.IMG_1078

Idag har vi varit med ett par nyvunna kompisar och beachat lite. Skönt med lite sol och bad, det har inte varit så mycket av den varan på sistone. Tydligen ca 30 grader i vattnet…men jag tyckte det var lite svalt. Det blev några timmars filosoferande i solen. IMG_1082Och ett ämne som upptog vår tid ett tag var huruvida snäckorna har sin livscykel, det kanske finns någon följare här som kan hjälpa mig med denna livets gåta?.. byter dom skal när dom växer, och typ kastar det gamla och bygger nytt och större? ( och det är dom tomma urvuxna som ligger överallt på stranden?) eller bygger dom bara på dom gamla vartefter dom växer? (och dom som ligger på stranden är såna som dött bara?)

Ja det är sånt man har tid att klura på när man har den ofattbara turen/möjligheten att få spendera tid på såna här fantastiska platser.

I morgon är det lördagsmarknad då stängs ”våran”gata av för trafik, och det fylls på med mat, mat, mat och krimskrams och härlig marknadsstämning.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *