When the beach became the bitch


( Khanom )

Dagarna rullar på här i Khanom utan att man egentligen märker av det, men men det är väl ett tecken på att man trivs och känner sig hemma.

På morgonen vår första dag gick vi till Eid och åt frukost, och som vanligt så stekte hon ägg till oss och grillade på våra medhavda formbröd. Hon insisterade även att vi skulle låna hennes moppe i stället för att hyra och det var inte förhandlingsbart.? Hon hade för några veckor sen hittat en valp som hon tog hand om som hade fått det passande namnet sykroo som betyder korv på thailändska.

IMG_3466Vårat tänkta besök till stranden igår var inget lyckat projekt, redan på vägen dit så började det regna, men vi fortsatte och tänkte att det går nog över.. och när vi kommit så långt att det var längre väg tillbaka så började det ösregna…och här kan det ju verkligen regna på riktigt.IMG_3461 Så blöta inpå bara kroppen tog vi skydd under ett tak på en strandbar. Där satt redan en tjeckisk canadensare som var bosatt där på stranden, så medans regnet öste ner med sin fulla kraft och havet visade oss sin styrka och vräkte vågorna upp på stranden så lyssnade vi till delar av hans liv och livsval. Efter nån timmes kurande i regnet så insåg vi att det bara var att gilla läget och hoppa upp på moppen trots regnet…det var det, eller en natt i strandbaren som var alternativet.

IMG_1068Dagen idag har varit ganska mulen så vi har moppat runt lite och hälsat på folk vi lärt känna på bygden. Vi var även och tittade på ett ställe här som en kille vi träffat här förut har, och som han hyr ut både per natt och under längre tid..och det är inte ofta jag gör reklam för nåt?IMG_1069Men jäklar vilka fina hus han hade, jag blev mäkta imponerad smakfullt inredda och rent och fräscht, Khanom mountain view residence hette det, jätte kul att se.

IMG_1066På kvällen var vi hos Eid och åt, hon stängde igen restaurangen och åkte i störtregnet med sin brorsa till marknaden och handlade mat som vi åt ihop, det var helgrillad fisk, hjärtmusslor, kyckling, anka, små köttfyllda degknyten och DOLKSVANS!! Så nu har man ätit det också.

IMG_1067Jättemysigt var det att sitta bakom presenningarna till den stängda restaurangen och babbla sig fram på knagglig engelska och ännu knaggligare Thai medans regnet formligen vräkte ner och blixtarna lyste upp mörkret med jämna mellanrum. Mätta och nöjda har vi nu lyckats ta oss hem med lånade paraplyer och våra ägodelar i plastpåsar, och mängden vatten som forsar ner i från himlen är inte nådigt, shit jag är glad att vi bor på andra våningen.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *