Borta bra men hemma bäst❤


IMG_1061(Burma/Myanmar-> Khanom)

Nu har vi då lämnat Burma och är åter i Thailand ? Men känner ändå att jag måste knyta ihåp påsen lite innan jag lämnar det helt.

Vi har sett en endaste liten skärva av detta tämligen stora land som egentligen inte varit öppet så himla länge för oss västerlänningar att sväva runt i, så det är ju svårt att ge det en rättvisa. Men känslan är att det är ett land med stora förutsättningar och att det än så länge är väldigt orört..på gott och ont för oss lite bortskämda blekfisar. Trots att kawtaung borde höra till ett hyfsat välbesökt ställe med tanke på dess närhet till Thailand och Ranong och frekventa ”visaruns” så var européer lätträknade gäster, vi kanske såg 4-5 stycken under våra tre dygn vi var där. Det blev därför en ganska märklig känsla att alltid vara påtittad.. det var alltid någon som följde varje steg du tog. Denna känsla var till en början lite rolig men eftersom dagarna gick så kände man sig till slut lite paranoid.IMG_1060 Jag anser annars att vi gjorde vårat bästa med att se oss omkring i vår närmiljö  vi gick nog nästan en halvmil i varje riktning..vi hann med både dom små byarna och den lite mera stadsliknande delen. Ju längre ifrån själva piren vi kom ju billigare blev maten förståss, men vi inser också att vissa ställen hittade på vad vi skulle betala lite som dom ville. På en av våra långa promenader hittade vi en restaurang som hade någon form av matbuffé, och det är ju något som vi brukar passa oss för, men denna gång kände vi väl att vi skulle vara lite wild and crazy, IMG_1058vi pekade på två rätter en med kyckling och en som var någonslags grönmango sallad med nötter..och en portion ris.
Det som serverades blev nämnda rätter plus ett grönsaksfat, en silverbalja med ris några skålar med okänt kryddigt innehåll och två skålar buljongliknande soppa med smak av fisk till detta drack vi två stora öl och en flaska vatten. Efteråt fick något sött ifrån en plastburk som tydligen skulle härstamma från någon nöt.IMG_3420 Allt detta till en kostnad av 169 baht!..typ 40 spänn!! Men som sagt priserna varierade mycket och sällan stod det några priser på menyerna..och sällan stod något som gick att läsa för oss.

Mycket var väldigt nedgånget och halvt raserat kring byggnader och otroligt smutsigt, men även fast vi åt på dessa ställen både god och mindre lyckad mat så har vi hållit oss friska.

IMG_1054På en av våra promenader stannade vi vid en tidningskiosk och stod och tittade lite på dom vackra bokstäverna på löpsedlarna, då stannar det en rödklädd munk och börjar prata med oss och frågar var vi kommer ifrån på knagglig engelska, när han förstår att vi kommer från Sverige så börjar han bläddra i tidningshögarna på disken och rycker upp ett par tidningar med Zlatan på första sidan och helt plötsligt så krympte världen och allt kändes plötsligt väldigt nära.?

IMG_1056När vi skulle åka tillbaka till Thailand i morse så gick vi ner till immigration och hämtade tillbaka våra pass, denna gång passerade vi alla som ville hjälpa till att ta oss över vattnet och gick direkt ut till longtailbåtarna, då blev priset 100 baht istället för 200/pp. När man väl satt sig i den extremt smala båten så tar det en stund innan man kommer iväg, den skall ju fyllas först så även om själva båtturen bara tar ca 30 minuter så är det mycket väntan, tanka, brottas med andra båtar, stanna två gånger på öar för att springa med pass ( inte våra ) innan man är framme i Thailand, båtresan över var ganska vågig och kändes stundtals lite jobbig. Men nu är vi som sagt ”hemma” igen.

Vi hoppade efter stämplingsproceduren av passen på en bahtbuss till stora bussstationen där vi tog ytterligare en buss till Surat Thani  för att där springa till nästa buss för vidare färd till Khanombusstation.

IMG_1063Härligt att vara framme?Det har ju blivit dåligt med mat och dryck idag eftersom resan gått i ett, och man är ju inte så sugen på att äta och dricka när man inte riktigt vet när man stannar nästa gång. Men nu är vi installerade och har hunnit träffa Eid och ätit på hennes restaurang och snicksnackat med henne till efterstängningsdags, imorrn får vi låna hennes moppe efter frukost då blir det en tur till beachen om vädret tillåter. We are back ?

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *