Långt till målen, när maten är målet☕️


IMG_1040

( Burma/Myanmar )

Något som skiljer oss svennebananer i från asiens innevånare är våra frukostvanor, alla andra måltider på dygnet så är vi ganska lättanpassade, serveras det nudlar så äter vi det, serveras det ris så slinker det också ner. Men när det kommer till frukost så är det tvärstopp!..(fritt översatt break-fast) det ska vara kaffe och macka! Gärna med ost..ägg funkar också..men då gärna med macka också.
Efter mycket letande så hittade vi ett ställe som utlovade sandwich med ost och kaffe, även en yoghurt liknande burk med bilder av jordgubbar på som innehöll något galet sött och knallrosa med viss smak av nämnda bär. Till detta serverades även hotwater som var svagt gulfärgat med några blad på botten och varsin skål bokstavskex.IMG_1044
Stärkta av frukosten gick vi hem och hämtade packningen och letade upp vårt nya hem, denna gång med ”viss havsutsikt” och faktiskt också balkong riktigt mysigt.(Penguin hotel 630 baht inkl. Liten frukost )
Vi turister får inte hyra moppe här med förevändningen att dom inte har några trafikljusIMG_1043?som kompensation till det så har dom en automatfunktion att när dom sätter på blinkers så tutar moppen…och här är dom duktiga på att använda blinkers..har jag hört?Eftersom vi gärna ville se något mer av vår omgivning än bara pir området så tog vi oss ner till hamnen och ”valde” ut en moppetuktuk, vi tog en som såg snäll ut, hade lite stoppning på dynorna och kunde lite engelska, vi dealade till oss att få åka med honom i tre timmar för 500 baht, han fick välja vart..inga vattenfall, hotsprings eller tempel, bara någon by, landsbygd och någonstans att äta lunch. Med lite tolk support via mobilen så blev det en bra utflykt, vi åkte till en ö som var sammanbunden med fastlandet av en lång träspång,IMG_1046 Palautonetone Island, där var han uppväxt sa han. Vi åt friteraderäkor och kyckling..och det säger jag bara att ni som brukar plocka bort bajsrännor och sånt på räkor borde inte göra er den otjänsten att beställa in räkor på detta ställe det hade blivit ”Way to Much” att plocka bort, det var bara o blunda och äta..och då var det riktigt gott med en sötaktig chilisås till, kan dock vara det sista man åt här, vi får se vad magen tyckte om det restaurangbesöket.
IMG_1045Det blev en bra dag, mycket här påminner om Thailand..men även med vissa influenser av Indien, det mest påtagliga är dom stora tygskynken som både män och kvinnor har virat runt höfterna, och den vita smeten som människor i Thailand ofta har i ansiktet har man här tagit till en annan nivå och börjat använda som utsmyckning i olika mönster. Sen går det ju inte att missa det frenetiska tuggande av Betel och dom därav stora rödbruna fläckarna på gatorna, det för ju tankarna till Dehli tycker jag.IMG_1049
Men överlag så känns det trevligt.
Efter gårdagens sena middags promenad så valde vi att gå ut lite tidigare ikväll, för att slippa det allra mörkaste och att förhoppningsvis fler ställen som var öppna. Det blev en hyfsat lång promenad bort från allt det stimmigaste, och ju längre bort från piren vi kom ju mer stirrade folk på oss. Vi hittade en restaurang som vi bestämde oss för att äta på, valet av mat gjordes utifrån blekta fotografier och med hjälp av lite handviftningar, det blev en rätt med kyckling….och en rätt med kyckling, bägge med lika delar benbitar. Maten här är lite smaklös kan jag tycka och absolut inte speciellt stark även fast vi nog hittade ett gäng chilisar i den.IMG_1050 Middagen åt vi med fullsatta läktare, dom i restaurangen satt på rad och tittade på oss, och på andra sidan gatan kom det ut folk ur sina hus och stod och tittade, många fick plötsligt akuta ärenden till restaurangen eller ville bara stå och hänga bredvid.

IMG_1053Eftersom mörkret blir så kompakt här så blir ju kvällarna väldigt korta, det finns nästan ingen allmän belysning i byn inte heller några upplysta reklamskyltar så ungefär 20.30 så ger vi liksom upp och låter mörkret besegra oss, kryper in under sarongerna och försöker låta bli att tänka på vad som händer om den skeva plåtfläkten i taket skulle lossna och fara runt som en galen samuraj…

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *