Same same men ändå different ☀️


IMG_1031

(Burma/Myanmar)

I morse efter frukosten så letade vi upp en songthaew( bahtbuss ) som tog oss till ”burmapiren” för 20 bahtonger, vi hann knappt av förrän vi blev uppdraggade av en kille som tog sig an vårat case att ta oss till Burma, vi är ju ofta lite skeptiska när folk raggar upp en så där pang på och ska styra upp ens resa men det är ju liksom lite så det funkar. Han styrde oss till immigration luckan, fixade med papper och visade var vi skulle fixa med passet och stämplar, såg till att vi hamnade på en longtailbåt,IMG_1033 tog våra pass igen efter halva resan och älgade iland och gjorde nåt…vet inte vad, sen på båten igen och när vi kom fram tog han 500baht var sprang o växlade till dollar som dom tydligen ville ha här i Myanmar på immigration och visade vart vi skulle gå med våra pass och vår dollarsedel. Detta tog han 200 baht/pp
Vi travade in på immigration och gav dom 20dollarsedeln och där snodde dom passen och gav oss en stämpel på våra passkopior som vi hade med oss.
IMG_1034Så där ligger våra pass nu och vi får hämta dom när vi lämnar landet.
Allt som allt kostade resan hit inklusive killen, immigration och bussen till båten 720baht/pp knappt 200kr.
Så hipp som happ så är vi i Burma nu, lite jobbigt med språket, engelskan är inte så gångbar här som det verkar och vi blandar engelska med Thai ord så det blir ju inte lättare direkt.
Det är sjuuuukt varmt om man nu vågar säga så när Sverige har fått en ”tomte-repris”.

Det kanske är så att Det är som Thailand var förut här, det känns lite Thailand fast ändå inte?priserna är ganska lika Thailand så inte speciellt billigare och man kan betala med dollar, kyat eller baht i det här området. Det är nog lite annorlunda om du åker utanför den här staden kan jag tänka mig.
Det konstiga är att dom tog passet på immigration, samtidigt som alla andra också tycks vilja ha våra pass!?på hotellen, när vi sa att vi blivit av med dom så ville dom ha våra kopior med stämplarna istället, men där satte vi ner foten?nåt vill man ju ha kvar så dom fick ta nya kopior på kopiorna…mycket papper blir det.

Fantastiskt vackra bokstäver?

Fantastiskt vackra bokstäver?

I natt så har vi ett room with a view, men i morgon flyttar vi till ett lite billigare uppe mot skogen högre upp från vattnet. Inte bara för att vi är snåla? utan för att det kändes lite mysigare där.

Efter en liten siesta för att komma undan den värsta hettan ett tag, gav vi oss ut för att hitta lite mat, och döm om vår förvåning när det i princip var becksvart när vi klev ut på gatan framför vårat hotell,IMG_1036 men ändå full aktivitet med bilar, moppar och folk som jobbade och gjöt ( stavas det så? )saker i mörkret. Det kändes först lite obehagligt att ge sig ut i mörkret och stimmet, men vi morskade upp oss och gick på mat jakt.

IMG_1035Vi lyckades till slut leta upp en hörna i ”byn” som hade lite caféer och en restaurang och efter lite överläggning så delade vi på en portion fried noodels som tillreddes av en sjungande kock vars specialitet verkade vara någon grön vattnig soppa som alla som kom förbi saligt inhandlade i plastpåsar..kanske testar den i morgon?


2 reaktion på “Same same men ändå different ☀️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *