Ibland är det longtails och ibland är det longacocktails aldrig svanslös


IMG_1027

(ranong)

Vi går o går som sagt, och det är dags att investera i tredje paret nya flip flops denna resa, det känns som om vi börjar kunna den här stan nu. Men måste ändå säga att jag gillar den mer o mer, trots att många blekfisar som oss besöker staden när dom är på genomresa mot nya mål så känner man sig lite som ett ”exotiskt” inslag ändå, folk hälsar glatt när man möter dom, det vinkas och tutas när man går på trottoaren och småbarnen ”vajar”?Blygt som hälsning.IMG_1026

Det är lite mysigt när man går ut på kvällen för att äta när man ser dom små pyjamasklädda barnen som är med sina föräldrar och äter kvällsmat, något som är helt normalt här och skulle väcka stor uppmärksamhet hemma i Sverige.

Något annat som slagit oss är att hemma tackar kyparen i bästa fall om han eller hon får dricks…här tackar dom när vi ber om, och får notan..det känns som om dom tackar för att vi ätit på deras restaurang. Det kan ju i och för sig tolkas på många sätt…att dom är tacksamma att vi äter där så att dom har ett jobb att gå till, eller att dom är glada att vi vill betala och inte ta springnota, eller att dom bara är artiga..men det är likväl en skillnad.

IMG_1025I kväll så gick vi för omväxlingsskull ut och drack lite drinkar, vi är ju så himla trötta på kvällarna annars efter våra dagsmarscher, men vi hittade en skön bar och där blev vi kvar, där var det första gången som min pina colada var ”längre” än Rickards long Island icetea, den var så lång att den inte riktigt fick plats i glaset, så resten fick hällas upp i ett litet extra glas ? Men som kompensation för det så fick Rickard sitta på barägarens HD och det vägde upp drink fadäsen ?IMG_1024

som sagt så börjar vI kunna det här, och planen var ju att vi skulle ta oss till immigration och ansöka om extension på vårat visum som går ut efter 60 dagar. Men nu har vi ändrat våra planer lite igen och tänker att vi tar o kvistar över till Burma/Myanmar istället när vi ändå är så nära gränsen (då får vi ju 30 nya dagar när vi åker tillbaka till Thailand igen) som det verkar så behöver man bara åka ner till piren och ta en longtail båt över till Burma och sen fixar man papper när man kommer dit…låter ju plättlätt??.

IMG_1022Så i morgon efter frukost så gör vi ett försök, sen hur det går får vi väl se, har vi tur så kanske vi kan se oss omkring lite där och stanna några dagar annars får vi väl åka ”hem”igen.

Så nu är det dags att knöla ner sin ac torkade packning i ryggan igen. IMG_3181Fick idag en aha upplevelse på att vi tagit ”travelinglight” till en ny nivå, när rickard lägger sin smutstvättspåse på golvet och undrar var min smutstvätt är?.. och jag helt allvarligt svarar att den har jag på mig???Jag totalt bröt ihop av skratt när jag insåg vad jag sagt..och att det dessutom var sant. Så nu har vi rafsat ihop lite och lämnat ner till receptionen så vi åtminstone kan möta Myanmar någorlunda respektabla i morgon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *