Livets alla färger är vackra, banangult är också en färg


IMG_3685

(Koh Lanta)

Sådärja nu har vi förflyttat oss igen, vi lämnade igår förmiddag Khanom, det är alltid med lite sting i hjärtat eftersom det är en plats som liksom satt sig lite extra hos oss. Men vi avslutade ändå storstilat med lördagsmarknad som alltid är lite ”folkfest” med alla sina stånd med mat och grejjer. Denna gång blev det dock inte så mycket shopping eftersom vi har några veckor kvar så orkar vi inte släpa runt på en massa prylar, men det blev desto mer matshopping, vi köpte spett, sushi, fisk, korv, bröd, och kyckling både i form av klubbor och friteratskinn ( vilket var bättre än det låter ). Gott o mysigt tillsammans med vänner och några öl. På morgonen gick vi och sa hej då till Eid och hennes brorsa och hon hade redan fixat med en kompis som hade en moppe tuktuk som körde oss till bussstationen så vi slapp gå i värmen med vår packning, jättegulligt!?.

IMG_1093Efter några bussbyten och timmar senare landade vi på koh Lanta, Klong Nin beach, där jag på grund av den sena timmen förbokat ett rum på vägen, ett rum som visade sig vara det varmaste i världshistorien!??värmen slog emot oss som en vägg när dörren öppnades, inget myggnät för fönstren och enbart fläkt förståss. Vi lyckades dock överleva natten och har nu flyttat till paradiset på jorden.

Vad som slår en när man kuskat runt ett tag på ställen som är mindre turistanpassade, är hur lycklig man kan bli över småsaker och hur snabbt ens ”vanliga” cravings kommer tillbaka när man får vittring av den andra delen av sitt liv, det liv som man faktiskt lever utan att ens reflektera över de andra knappt 300 dagarna om året.

IMG_1086

 

vi flyttade nu in i ett rum med vitmålade väggar, förvisso med bara fläkt eftersom värden snodde fjärrkontrollen till AC:n när vi prutade ner denna lyx till 500 baht, men vi har kylskåp!, vattenkokare OCH …..spoltoa+rumpdusch+toapapper+papperskorgtilltoapappret OCH varmdusch.

När man då får tillgång till allt detta och inte en kackerlacka i sikte så tror man ju att man som människa nöjer sig!…men inte då..det är då det börjar.

IMG_3670Kylskåpet skall fyllas!! Lite röttvin skulle vara gott.. köpa var sitt vinglas..och lite ost..hur gott vore inte det?..lite kex..hänga upp kläder på galge (tre var!). Ja sen är cirkusen igång Välkommen till svennebananaland..and I Love it❤

Men det är nog precis så som i alla fall jag är funtad, jag gillar ju verkligen det här sättet som vi reser på, det blir lite stökigt ibland och inte alltid så himla bekvämt och tillrättalagt, och det är verkligen ingen späkning eller bara en snåljåps grej, men självklart är det ekonomi också, vi hade inte kunnat vara borta så länge som vi är om vi bott för 1000-1500 baht natten det ska jag inte sticka under stol med, men samtidigt så skulle jag ärligt talat inte velat ha det på annat sätt heller. Det är kontrasterna som skapar nyanserna på något sätt och ger mitt liv konturer.

IMG_1094Men just nu är jag fullständigt tillfreds med att veta att jag kan gå på toa i morgonbitti utan att behöva använda skopa och vattenhink som resulterar i att typ alla kläder i bästa fall från midjan och neråt är dyngsura, och ligga här i mitt fina rum och somna till ljudet av fläkten och kylskåpet som surrar och brummar..och kanske framförallt kylskåpet?

Och tänk ändå vilken lycka och gräddfil man lever i, när man som vi faktiskt kan välja.

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *