Burger med cheese, räkor o ris och ja just det…en frisk bris


IMG_0996

(Ban Krut)

Gårdagskvällen tillbringades med ”trash hero”gänget det var samling på en av dom lokala restaurangerna som ägs av en av eldsjälarna, han bjöd på en dryck som tack för hjälpen, och vi stannade och åt middag där, så det blev ju en win win situation. Jag måste erkänna att jag nog då åt min första hamburgare på en thairestaurang..men han var ju jenkare så jag tänkte att då är det väl ok?Och giltigt förfall..eller?..

IMG_0994

Vi har idag varit på en liten utflykt, vi åkte ca 3 mil moppe till en vik i hopp om att det skulle vara lite mera lä där, det var det tyvärr inte men jag kan tänka mig att det är otroligt fint där när det är mindre blåsigt. Blåsten till trots så var det en mycket bra dag ändå.

IMG_0993Vi åt en lyxig lunch i den lilla strandrestaurangen, nyfångade gigantiska räkor med vitlök och chilistark sås (som av någon outgrundlig anledning förväntas avnjutas med gaffel och sked i djup tallrik?), friedrice och morningglorys och allt detta i trevligt sällskap? vad gör det då att himlen inte är blå och att havet går beserk.

IMG_0991Även hela utflykten i sig är ju en njutning, jag älskar att åka moppe på den Thailänska landsbygden, det blir så många intryck både doft och syn, det står kossor efter vägarna med stora slokande öron beridna av spinkiga vita fåglar, det torkas fisk på stora uppspända nät, en hund kan ligga mitt på vägen och vila om det råkar bli lite skugga av något träd just där, ja det händer något hela tiden…utan att det egentligen händer något.

IMG_0995Jag älskar även blandningen av hus som dyker upp mellan palmer och i dikeskanter, allt från dom mjukt drivvedsfärgade eller dom ljust glasspastelliga till dom galet knallgröna eller skrikrosa det är liksom helt ”laglöst” på något sätt, det känns så himla befriande när man kommer från landet lagom, där man måste be om ”bygglov” för att måla om huset.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *