Ban Krut 2017


Ban Krut (2017)

IMG_0984Alltså bara namnet!☺️ Jag tror det var typ två-tre år sen jag dök på namnet första gången under en av mina otaliga dater med Google, jag kan ju sitta i timmar och kolla olika forum och läsa om olika platser jag blir nyfiken på, och Ban krut var en sån plats som fastnade hos mig inte bara pågrund av det coola namnet, utan beskrivningarna om platsen kändes liksom rätt.IMG_0982Vi har varit på väg hit många gånger men det har alltid kommit något  i mellan.

I somras så träffade vi ett gäng härliga människor ifrån Borlänge när vi var ute med Hobby husbil ?Flera av dom brukade hänga i Thailand under en lite längre tid under vinterhalvåret. Ett av paren visade det sig brukade hyra hus i just Ban Krut och vi pratade om att har vi vägarna förbi så skulle vi hälsa på.

IMG_0983När minivanen stannade på den lilla vändplanen i ett kolsvart Ban Krut och vi hade baxat oss ut lite resmosiga med våran packning. Kände jag direkt när jag tittade mig omkring och såg dom små upplysta enkla shoperna, gubbarna med ölen framför minimarten och den lite loja atmosfären att SHIT nu är jag hemma. Trots mörkret och ovissheten om vart vi var på väg så hoppade jag nästan jämfota av iver att vara framme, och att få komma fram på samma gång, mungiporna gick från öra till öra typ?. Fram med kartappen och på med ryggorna nu skulle vi hitta ”vårat”guesthouse.

Det blev en hyfsat rejäl promenad ackompanjerad av några hundar som hade sina självvalda revir som vi passerade.

IMG_0987Men gatorna var inte så många och inte så långa så vi blev installerade i vårat färgglada guesthouse och ivern höll i sig, så in med packningen och ut igen i natten. Mittemot så ligger en liten strandbar som ägs av sonen till vår landlady, där var stämningen hög och mycket folk och fredagsstämning, så vi slog oss ner och kände oss hemma ganska snart.IMG_0986

Här i byn finns det några eldsjälar som dragit igång något som kallas ”Trash hero Ban krut” (finns även på andra ställen) man försöker bidra till en renare miljö, det finns flergångspåsar istället för plast att välja, köper man en aluminium flaska så får man gratis påfyllnad med vatten istället för att köpa plastflaskor.

IMG_0989En gång i veckan samlas ett gäng och plockar skräp efter stranden som kastats och flutit iland, man försöker på det här viset också göra lokalbefolkningen medvetna om miljöproblemet, det är lite som talesättet att ”en kan inte göra allt, men alla kan göra nåt”.

(Så självklart stod vi där i givakt kl 8.00)

IMG_0988Ban krut känns precis så där mysigt som jag hade förväntat mig, det är lagom stort, lagom med blekfisar som oss och nära vatten. det finns dock en liten nagel i ögat…eller ska man säga vagel kanske…idag blåser det om inte storm. så åtminstone Väldigt..för att inte säga dj…ligt mycket, jag håller både fingrar och mina flipflop skitiga tår på att det är en tillfällighet…men av erfarenhet så vet jag att den här kusten kan vara lite ”dragig”


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *