Grenormar, repkackisar och andra djupsinniga funderingar


IMG_0937(Koh kood)

Moppen har tagit oss runt stora delar av ön, vi har stannat till och ”inspekterat”lite stränder och konstaterat att alla hittills får med beröm godkänt vi har även dristat oss till lite kulturella inslag, denna gång på Rickards begäran !?. Vad det nu var vi såg är dock i skrivandets stund lite oklart,skylten innan ”djungel”promenaden dit frestade dock med att någon prins var inblandad och att han möjligtvis kom från chumpon…även här så var det ”resan” som blev målet. Målet kändes dock fortfarande väldigt oklart även när vi nått det.. medans promenaden dit bland stock o sten blev lite mer spännande, rötter och grenar kan på långthåll se väldigt ormlika ut, och även om man är nyfiken så vill man ju inte gå för nära och titta.IMG_0936

I anslutning till prinsens-vad-det-nu-var, låg en liten fiskeby på pålar i vattnet. Den var konstruerad så att man på en spång kunde gå runt i den och kika, efter hela dess kant låg deras båtar i varierande skick förtöjda i väntan på nästa fisketur, vissa såg dock ut som om dom legat väldigt länge och väntat.

IMG_0940överallt sprang ungar omkring på spångar och bryggor med varken löplina eller flytvästar ?, det var väldigt varmt och den allmänna aktiviteten i byn låg…folk halvslumrade i sina hängmattor och i sina små shoppar.

Ett par fiskrestauranger finns men det som slår oss är att förutom de små restaurangerna så är den gängse sysselsättningen på ”bryggbyn” specerihandlare!..alla tycks ha ungefär samma sortiment dessutom, lite burkar, flaskor, frukt, ägg och kanske nån liten Nagelknipsare…frågan är då vilka är målgruppen?? Restaurangerna?..för alla dom andra har ju redan allt i sin egen lilla shop, hur överlever dom?vi köpte i allafall inga ägg eller nagelknipsare.IMG_0939

Natten som gick var inte så kul?När jag inte lyckats somna vid tvåtiden så tänkte jag att om jag går upp o pinkar så kan jag liksom öka chanserna till sömn. Jag hasar tyst upp i mörkret för att inte väcka R som sover högljutt, jag letar fram ficklampan då toan saknar egen belysning och lyses upp av rummets taklampa eftersom vi även här har öppenplanlösning till toa…fast inte ut, utan in i rummet…udda. När jag öppnar dörren ser jag något svart som jag av någon anledning tror är typ en repstump..hur nu den skulle ha hamnat där, för att försäkra mig om att det är det så lyser jag på den och ser då med fasa att det är en stor svart kackerlacka som blockerar min väg in på toa, kissnödig och trött som jag är börjar jag gråta….(skämmigt) fan, jävla, fan vad jag hatar kryp.

IMG_0938Rickard vaknar och stapplar upp i mörkret vi tänder upp rummet, han går ut i kallingarna och letar vapen, i detta fall en sopkvast. När han kommer tillbaka är den borta, den återfanns senare bakom dörrlisten för att sen dess vara spårlöst borta. Min tidigare så säkra borg har nu förlorat sin trygghet… det finns en inkräktare…och vad hjälper det att tro att den är borta när man ligger och stirrar ut i mörkret med stängd toadörr….när taket inte går enda ner till väggen och väggen inte ända upp till taket.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *