Om rumpduschar och pinsamheter..och karma


( koh kood)

Då har vi alltså kommit fram välbehållna och har installerat oss i vårat nya hem. Resan hit gick över förväntan trots att det var speedboat, den varade ju inte längre än ca 1timme så jag tror nog att det snarare var det som gjorde färden överkomlig och inte förarens skills att köra.

Det blev lite ståhej innan vi kom iväg då vi/jag trodde att Rickard slarvat bort biljetten till båten, skuldtyngd som han var fick han springa och leta någon som kunde ringa dit vi köpt den och som kunde bekräfta hos föraren att vi betalat, så det blev lite irrigt ett tag tills jag läste en extra gång på den biljetten som han hade, ( och som jag hade ratat och sagt att det var fel tio minuter tidigare)….och som det nu konstaterades att det var rätt.?

pinsamheten har ett pris..och hämnd kommer att krävas har han utlovat.

IMG_0919Ja ja nu är vi här och vi tycker själva att vi hittat ett toppen boende, vi bor på Doy’s guesthouse som ligger lite coolt vid en å och är byggt på pålar i vattnet. Känslan är att det är en Båtcharterfirma från början och att typ ”Doy”bodde här med sin familj, sen kom han på att vi har ju några rum över..eller vi har ju lite yta över så vi gör några rum och hyr ut..men jag vet ju inte. Priset är 400 baht/natten egen hinkspoltoa och kalldusch samt fläkt.

Vi har även egen rumpdusch…kanske lite i rivigaste laget. Det är lite sånt man reagerar på när man bor som vi gör..sängarnas hårdhet är inte en prisfråga dom är som dom är hårda, hårdare eller jättehårda. Men det är rumpduscharna som liksom är en vattendelare, den som liksom skiljer agnarna från vetet. Våran och dom som brukar förekomma i våra boenden är superhård dusch, vilket är lite motsägelse fullt och lite ironiskt då vatten strålarna i vanliga duscharna vi haft överlag är så dåliga att dom typ strilar nedför armen, vissa toaletter har ju ingen dusch.. utan nån form av skopa eller bunke i en tunna.

Sen då så har man alltså rumpducsharnas topnotch som man då fått avnjuta någongång när man stulit sig tillträde när behovet uppstått inärheten av någon lite finare resort…denna upplevelse fick jag idag när vi var iväg och solade och badade på en jätte mysig strand som heter ban Bang BAO.IMG_0918

Tänk ändå vilket fantastiskt lyxliv man lever när de enda bekymren man har är när man ska äta och var man ska äta… och vilken rumpdusch man har tillgång till.

Vår närmaste beach heter khlong chao och är lång med mjölvit sand och vattnet skapar små vita öar och landtungor på stranden mycket effektfullt. Vattnet är superklart och verkar vara det överallt kring ön..det är precis så som man vill ha det lite som i en resebroschyr.IMG_0917

Hur härligt det än är att skriva om vita stränder och blått vatten så verkar det som om jag alltid återkommer till annat..kom ju på att jag fick ju ett litet pinsamhets straff redan i går faktiskt ( även kallat karma ), vi gick till en mysig musikbar i gårkväll. Själva kvalitén på musiken var väl så där..det var ”öppen mic” och då blir det ju som det blir, men det var ett trevligt häng. Vi hade inte hunnit äta middag än och detta var ju ingen restaurang…så vi reste oss för att gå och sa att vi skulle gå iväg och äta, då säger killen som har baren att han har precis ätit, och han har mat kvar vi får gärna ta vad vi vill ha, Rickard kan ju vara lite matskeptiker men han börjar lära sig och vi tackade ja. Det bjöds på ris, fiskgryta, kyckling och äggplanta riktigt gott faktiskt.IMG_0921

Ja nu spårade jag ut igen, pinsamheten var ju den, att jag skulle ju gå på toa, och det visade sig att den låg innanför baren.  Jag blev invisad i en dörröppning, och där bakom en upphängd supertunn sarong som knappt täckte dörrhålet och slutade en halvmeter ovanför golvet var toaletten. Det kändes ju lite konstigt men jag har ju besökt många konstiga ställen på mina resor, så jag tänkt att ja ja det är väl som det är och försökte luta mig så jag kunde gömma mig så gott det gick bakom ”draperiet”.

IMG_0920Jag berättar för R när jag kommer tillbaka till bordet om den skumma lösning på toan. Sen är det Rickards tur att gå, jag flinar och önskar honom lycka till, men han är snabbt tillbaka…det var upptaget,oj va pinsamt sa jag såg du det genom sarongen?..eh nä svarar han..dörren var stängd.

 

 

 


En reaktion på “Om rumpduschar och pinsamheter..och karma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *