I fablernas värld


IMG_0900(Koh mak)

Då har vi alltså anlänt till koh Mak efter ca två timmars båtfärd med ”a wooden boat”, det var lugn sjö och resan var helt ok, dock ingen båt man promenerade runt på och ingen försäljning. Den största happeningen var den något excentriskt klädda killen som kollade våra biljetter.IMG_0901

Vi hade ju som vanligt inte förbokat något boende på ön så vi fick en promenad till att börja med, men vi insåg ganska snart att det inte gick att leta effektivt med all packning så i delade upp oss Rickard o Josefin gick och letade (en representant från varje) och Pasi och jag ”passade”packningen. Det var rätt fullt på de flesta resorten så det blev ju till att dela på oss igen.

IMG_0902Vi hamnade på Monkey Island resort en coolhydda nära stranden, som var cool ända tills vi skulle gå och lägga oss då vi upptäckte en mus uppe vid taknocken, den åsamkade lite ståhej innan vi lyckades jaga ut den och täta de största hålen med plastpåsar och handdukar..vi bor även bredvid en damm som inhyser en j-la massa grodor som har kvällserenad och den nya dagen gryr till ljudet av två tuppar som battle-gal från ca 7.00….det är nu man börjar undra varför man valt just namnet monkey Island när det finns så många andra animaler som kan tänkas vara representativa ?IMG_0903

Dagen efter då vi berättade om den lilla musincidenten för resortchefen så erbjöd han oss genast att byta rum, vi sa att det var ok ändå…vi bodde ju trots allt i den enklaste typen av bunge och ”naturen” stoppas ju liksom inte av glesbambu och ”öppenplanlösning” på toa, men han insisterade att han ville kolla upp hyddan och att vi skulle ta en ny.

IMG_0913vi trivs bra här på resorten och blir kvar 4 nätter som det ser ut nu, vi har haft moppe Idag och har kuskat runt rätt bra tycker jag, ön är ju inte så stor så det är rätt fort gjort.

Vi stannade till ett tag vid en jätte fin liten strand som heter laem son beach och solade ett tag, där fanns även en liten vindpinad restaurang där vi tog en phad Thai som var överraskande god, kan även efter besök två rekommendera deras laab gai.IMG_0910

Stranden var välskött och det gick några och sopade löv och pinnar fast det inte fanns så mycket mer än den lilla ”matholken”, en mycket spartansk dricka-kiosk och en liten båtuthyrning.

IMG_0911ikväll blir det sista natten med gänget då vi imorgon bitti drar vidare till koh kood med båten som går10.30. Tyvärr föll ”valet” på speedboat denna gång eftersom färjan endast gick på eftermiddagen och vi vill komma iväg tidigt för att hinna leta nytt boende.

På grund av ”sjukdom i lägret” förorsakad av ett antal ryggradslösa typer så som maneter och andra bacillusker så blev vår sista middag hämtpizza på Pasi o Josefin’s veranda, men det funkade det också, gott och trevligt.

Så nu har vi tagit farväl och vi går vidare mot nästa del av resan, och vi gör tidig kväll med packning.

 

 


2 reaktion på “I fablernas värld

  1. Fasen att jag inte såg detta tidigare! Ville rekommendera att käka på seavana beach resort, bästa maten i Thailand som vi smakat! Jaja, ni kanske återvänder någon gång! Vi älskade Koh Mak! Ha det fortsatt så härligt!

    Kramar

    Hamna Westöö

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *