Trang 2016


Trang 2016

imageTrang är en sådan stad som man ofta hamnar i när man är ute och reser i södra Thailand, det är lite som Rom, ja som talesättet ”alla vägar bär till Rom”om ni förstår vad jag menar. När vi skulle åka nattåget till Bangkok från Koh Lanta(?!) så fick vi göra det från Trang, när vi skulle till Bulon, Libong och även Sukorn blev det mellanlandning i Trang. Det går bussar till och från staden, och det finns flyg och tåg.

Vi har många gånger hamnat där på vägen till något annat mål. Busstationen och även flygplatsen ligger ju en bit bort från själva staden men när man anländer tågvägen så hamnar man ju lite mer centralt, så som det nästan alltid är..det är väl lite därför också som vi gillar tåg, man är liksom framme på en gång.

imagetågstationområdet känns som en liten samlingspunkt, där finns flera ”håliväggen”resebyråer och ett antal hotell, senast nu när vi var där stannade vi en natt..eller var det två?..kommer inte ihåg ?, på ett hotell som heter ”my friend” ett helt ok budget hotell vid tågstationen. Frukost intog vi på närliggande restaurang där det förutom dom vanliga toast, marmelad och stekt ägg varianten typ continental, även serverades färgglada små ångkokta dimsum med tillhörande sås.

imagePå själva stationsplanen var det även en mindre kvällsmarknad när vi var där sist, med mat, lite klädställningar, och tingeltangel som sig bör ?.

Det finns även ett par andra större marknader i Trang en som är ”under tak” som säljer kläder i drivor och även mat, har även hört att det ska finnas en till men den var vi aldrig på. Vi har promenerat runt ganska mycket och insett att stan är nerlusad av optiker och glasögonaffärer, det var väl det om var mest påtagligt när det gäller shoppingutbudet, och nu när jag tänker på det så tror jag att även guldaffärer var lite överrepresenterade. Annars ser det ut som i alla andra lite större städer i Thailand.

Varje gång vi varit i Trang har vi hamnat på ett ställe som heter ”Wunderbar”, en restaurang med tillhörande håliväggen funktion, den verkar vara någon slags mötesplats för folk på resande fot. Där har vi många gånger ätit lite, fått hjälp med någon biljettbokning eller boende eller bara vilat benen och tagit en öl.

mitt emot Wunderbar

mitt emot Wunderbar

Den ligger nära tågstationen och av någon anledning så släpper tuktuk förarna av oss där när vi åker från den stora busstationen, så det verkar även vara en slags samlingspunkt för dom 🙂


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *