Koh Sukorn 2016


Koh Sukorn 2016

imageTill Sukorn tar man sig säkert på fler sätt, men vi åkte med longtail direkt från Libong. Denna gång hade vi förbokat boende innan vi åkte över då Boende alternativen verkade vara få. Detta gjorde att vår longtail tog sikte på ”vår beach” direkt och vi blev avsläppta en bit från stranden på behändigt vadavstånd.

Den beachen hade tre resorter bredvid varandra, vår låg i mitten och på ena sidan låg en lite lyxigare och på den andra en tom stor anläggning som kan ha varit under renovering.image

Koh Sukorn är en relativt liten ö, och jag tror nog att vi sett hela, en dag hyrde vi moppe som tog oss runt så vi fick en överblick, de andra dagarna tog vi oss runt till fots och när benen inte bar längre tog vi en moppe tuktuk hem. Restaurang och bar utbudet på den här ön var väl inte heller så utbyggt som på många andra av den här typen av lite sömnig ö men ett riktigt guldkorn hittade vi ändå, Dugongbar ?.

imageDugongbar låg i sin ensamhet en bra bit från vår resort, vi hittade den på vår moppetur, men återkom både efter en låång promenad och med tuktuk en annan gång.

Maten var superb (musslorna måste testas) och stämningen familjär, det fanns även två bungalows för uthyrning och bägge var uthyrda till ”longstayers”.

Det fanns flera små ”byar” vissa bara bestående av tre fyra-hus, den lite större byn där skolan bland annat låg ligger i anslutning till piren, där fanns även några små mataffärer, någon klädaffär och enstaka enklare restauranger där ett fåtal serverade öl.image

På denna sydliga ö är nog den större delen av befolkningen muslimer, men som på dom flesta platser i Thailand lever människor sida vid sida oavsett trostillhörighet och gör inte så stor affär av det, utan man tar liksom tillvara på det goda.image

Koh Sukorn är en mysig ö där lever man ett stillsamt liv, de som är ute efter party och många valmöjligheter där måltider skall intas bör kanske inte ha Sukorn som första handsval, men kan man tänka sig lugn o ro, långa promenader o nöjer sig med ett par restauranger och tycker att en liten dammig by är tillräcklig kommers kommer att älska Koh Sukorn.

imageVi blev lite otippat väldigt förtjusta, även om vi kanske inte kan tänka oss att stanna längre än fem-sex dar, men vi har ju lite myror i brallan…men vi kommer med all säkerhet åka tillbaka.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *