Lagoma Lanta ☀️


imageEn vecka är snart till ända på denna svenskmagnet. Vi gillar ju koh Lanta, den är lagom stor, lagom lättillgänglig, lagom party, lagom shopping och man kan få det man önskar, turistigt och tillrättalagt (dock i thaimått mätt) , genuint och ”thaistyle”…pizza eller stickyrice alla smaker kan tillgodoses.image

Vi bor som nästan alltid när vi är här, på longbeach för vi tycker att den ligger bra till och har bra strand. Vi bor på somewhere else i en av deras bambuhyddor, dom är något rejälare än vissa av dom vi brukar bo i, det finns varmvatten i duschen (vilket är helt onödigt enligt vårt tycke) fläkt och myggnät. Personalen är yber trevlig och det känns tryggt och fint.

imageVi har ju (nästan) alltid moppe, vilket jag tycker är ett måste även om man bor bra till, man får ut så mycket mer av vistelsen och man kan liksom hitta sina egna guldkorn. Första tiden här har vi hängt med ett par kompisar hemifrån som hade kommit till ön veckan innan Christer och Carina, vi har ägnat dagarna till sol, bad och lite moppeturer. Första ”utflykten” förgylldes av att vi fick punktering på vårat fordon?Tur i oturen var att en moppeverkstad fanns inom rimligt avstånd så vi promenixade dit och på ingen tid var slangen bytt till en kostnad av 200 bath, ca 50 spänn.

Kvällarna har mest handlat om var och om vad man ska äta, det börjar faktiskt bli svårare och svårare att välja nu efter nästan två månader, menyerna är ju lite lika som sagt. Men men vi jobbar på?.image

Nu har C och C åkt vidare till Bangkok för hemfärd och vi blir kvar en vecka till, Fler sverigekompisar har strömmat till, Pasi och Josefin, och Vi har även haft nöjet att träffa nya.

Ja Lanta är lite som svampen på Stureplan eller Åhlens rulltrappa i Stockholm..står man där tillräckligt länge så alltid träffar man nån man känner.

imageMen även om Lanta är fint  och lätt att gilla så börjar det nu krypa lite i kroppen, det börjar bli dax att åka vidare och tyvärr också snart avsluta vår resa. Vi har bara lite Festligheter kvar att göra här först.

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *