En ändrad plan är också en plan..fast en annan


imageHärliga dagar på koh Mook är till ända, och efter fyra nätter här kan vi glatt konstatera att  den här ön har vunnit våra hjärtan, den har exploaterats med varm hand än så länge. Det blev mycket promenader och stegräknaren gick i spinn, både på dom fina betong vägarna och på mindre tillrättalagda sträckor, det finns mycket restauranger att välja på dom flesta små bamburestauranger, med himmelsk och ofta även billig mat.

Boenden finns i dom flesta prisklasser allt från tält för ett par hundra bath till riktigt lyxiga resorter för 3-4000 bath natten. Att hyra moppe känns nästan överkurs på denna lilla ö, cyklar finns för uthyrning, och tuktuk’s moppar cirkulerar ständigt på jakt efter en körning.image

Det var mycket svenskar på ön, men det varierade berättade en thaikille, vissa veckor var det mycket fransmän andra mycket finnar och så vidare.

Vi bodde dom sista tre nätterna på en liten resort som heter Bamboo hut, den hade två tält och 4 hyddor för uthyrning, vi betalade 350/natt prutat o klart. Madrassen som låg direkt på golvet var kanske 5-6cm tjock, kanske inte den skönaste man legat på, men det funkade. Personalen var fantastiskt gulliga o rara och maten god och billig. Madrassen till trots kommer vi definitivt bo där igen om vi kommer till Mook.

imageI morse tog vi färjan till koh Lanta där vi nu boat in oss, här kommer vi nog att bli kvar en dryg vecka innan hemfärd, pga personliga skäl så måste vi tyvärr avbryta vår resa tidigare än planerat och blir tvungna att ändra om i våra planer, det blir ingen tur upp till norra Thailand denna gång som vi hade hoppats på, (men det finns ju kvar nästa år också) utan efter Lanta blir det Bangkok ett par dagar och sen hem.

Saker och ting blir inte alltid som man tänkt sig eller planerat, men det är det som är livet..man har ingen aning.