Ett skepp kommer lastat


En natt i Trang blev det på My friend hotel vilket var helt ok, inget ”extra allt” men hyfsat rent o fräscht. Trang känns som dom flesta halvstora thaistäder, trafik, lite marknader mestadels med mat, mycket motorcyklar och tuktuk’s ganska dåligt med restauranger, finns lite mathak där det serveras nudelsoppa eller spett med friterade eller hårdstekta kycklingdelar, typ dimsum spett och färgglada kylda drycker som förmodligen innehåller alla E nummer och resten av alfabetet också för den delen.

Det kan vara så att man måste stanna längre för att komma tillrätta där, men nu blev det bara en natt denna gång.

imagePå förmiddagen tog vi en buss till piren för vidare färd med ”färja”. Denna s.k färja var som en longtail modell större, och skulle förutom att ta oss och 30-40 andra personer till ön även förse koh Mook med diverse grejjer i form av träd, jättestora kylboxar med råvaror, fem säckar is(!?) och  oräkneliga kartonger med andra grejjer, när det äntligen var dax att lägga ut och lämna tryggheten vid kajen var det kanske tjugo centimeter kvar till relingen.image

Vi som är lite katastrof känsliga förberedde oss både mentalt och praktiskt på att ”bli blöta på riktigt” vi stuvade om lite i packningen och la dom viktiga sakerna i våra drybags och konstaterade att vi satt bra till i mitten..lika långt åt bägge håll om vi kantrade.

Resan över slutade dock lyckligt och vi kom torrskodda fram till Mook.

Vi hade inte förbokat något boende så vi tog oss till Coco lodge där vi bott tidigare och gillade. Vi bokade en natt där i deras mysiga bambubungalow och gick sen på tur för att hitta något billigare alternativ.image

Och oj vad det hänt grejjer här sen sist (2012) massor med små resorter och matställen har poppat upp på dom här åren, men än så länge känns det bara bra då dom flesta ställen är små och lite charmiga, hoppas dom håller i hatten och tar det lugnt med exploateringen, men det är nog också svårt när man märker att det funkar det mesta verkar uthyrt.

imageVi lyckades i allafall hitta ett 350bath’s boende som verkar passa oss, där bokade vi två nätter till att börja med.

kvällen tillbringade vi med att promenixa runt och kolla runt lite sen middag på Coco lodge.

I morse flyttade vi in på nya stället och sa adjö till dom tjocka resårmadrasserna på Coco och hej till dom tunna solstolsdynorna på nya ?

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *