På våran gata :-)


 

I Khanom och i Thailand i allmänhet mortlar man mycket tex sin egen smarriga currypasta, men här i Khanom utanför eller i direkt anslutning till vårat hotell gör man det i synnerhet. Så är man inte vaken mellan 6.30 och 6.55 så vaknar man. Det tog ett par mornar innan jag bestämde mig för att det var just mortling (heter det så?)som försiggick i mitt öra. Första tanken var montering av ikea möbler men det kändes långsökt, andra var hantverkare/snickare som var på tok för  morgonpigga i min smak.

Det märkliga är att när hjärnan lokaliserat ljudet som mortling…så blev själva uppvaknandet mycket mer tilltalande och förlåtande, helt plötsligt blev till och med ”tuppjävlarna” som ackompanjerat ”snickarjävlarna” lite mysiga i sitt galande, det gäller tydligen att rekvisitan är rätt i livets skådespel.image

Nog om det, igår tog vi en tur åt ett annat håll när vi valde beach, vi åkte till Kwang pao beach. Där var betydligt mindre vågor, en ganska liten bukt med möjlighet till olika typer av boenden och flera olika restauranger att välja på, ett par små affärer och väldigt lugnt, vi såg ett fåtal turister, 3-4 stycken, ett par coola barer bl.a. Djungle roots som vi fastnade för.

Hela baren med dess omgivning är byggd av drivved och prylar som flutit i land, trevlig stämning och den utlovade även nice kvällsHäng, så dit får vi ta oss nånkväll.

image Men nu var det lördagkväll i Khanom och det innebär marknadskväll på ”våran” gata. Så kvällens middag intogs mellan dom många stånden, verkmästaren i magen fick en liten utmaning. Det blev grillade spett, sushi, konstiga degknyten, saker inlindade i bananblad och lite annat smått o gott, allt detta sköljdes ner med färskpressad bambu juice.

kvällen avslutades hos ”våran” restaurang där vi tog en öl och pratade /handviftade lite med ägarinnan som också slog sig ner efter en tuff arbetsdag och bjöd sig själv och oss på en thaiwhiskey ”on the house”.image

Marknadskvällen blev kortare än tänkt, det blåste upp lite och det kom några regnstänk, det var utlovat regn till kvällen. Så många plockade ihop sitt pic o pack och gjorde tidig kväll, och det gjorde vi med, jamen ni förstår? Tolvtimmars friskluft, det kan ju ta knäcken på vilken stugsittare som helst..iallafall mig, stupade i säng 21.30!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *