Mission complete…they Will be back


Dagen startar med lite sol och bad vid poolen efter frukost iallafall för mig och Anki, Affe tog ett dopp och Rickard chillar på rummet och vilar upp sig inför dagens maraton etapp.

Ett mål när man varit i Thailand är ju att brunast vid hemkomst vinner det är sen gammalt, men jag kämpar ju en ojämn kamp emot Anki…det är också sen gammalt, min enda förhoppning är ju att hon hunnit blekna innan jag kommer hem om tre veckor.

Vi tog en taxi in till Lumpinipark, men det fick ju börja med en liten promenad först så man kommer ut på stora vägen, för ute på vår gata och kring Khaosan road så kostar ju resan nästan fyra gånger så mycket, dom ville ha 400baht och vägrar köra på taxameter, men tar man en utanför värsta turiststråket kostade samma resa 119baht, vi ger hellre lite extra i dricks till någon som gör som man ska istället för någon som ockrar.

Det blev en ganska het och inte så lång promenad i parken men vi hann med att se en del Waraner på riktigt nära håll och en del var riktigt stora. Dom simmar lojt i värmen i vattendragen eller solar lite slött på kanterna ikring vattnet.

Eftersom vi nu nästan provat dom flesta färdmedlen i Thailand med våra följeslagare så var det dags för en djärv tur med en av Bangkoks många tuktukar, tror vi lyckades få den risigaste också, det började med att grabbarna fick putta igång den, och sen var det dax för konststycket att få in fyra inte helt nätta svennebananer i den. det var inte helt lätt. Sen bar det i väg ut i den galna trafiken, men ingen kommer ihåg en fegis ( den fick även puttas igång efter vi baxat oss ut och betalat.)

Dagens event gick till MBK shoppingcenter. Detta varuhus som man hyser ett slags hatkärlek till, det är så stort så att man nästan inte orkar shoppa något, det blev lite laddsladdar och andra telefonrelaterade prylar, varje inköp är en långdragen process i sig då det ska förhandlas och snicksnackas innan varje genomförd affär. Det är ju socialt och trevligt i sig men ibland vill man bara köpa en sladd liksom.

Kvällarna har vi ägnat åt att mingla runt på ”våran” gata, vi har hängt lite vid hippiebussen och druckit drinkar, vi har också hittat ett mysigt ställe på gatan ”runt hörnet” där man kan få sig en måltid för 50 baht,( Nong Noey )

Affe har nu slutit cirkeln och även testat sötsur sås med fläsk, men den stora happeningen var när han helt otippat och oprovocerat beställde in en Som Tam ( papayasallad ).
Även om det känns som om det var en livstid sen som vi stod på Arlanda i startgroparna så har tiden gått otroligt fort. Nu har vi i allafall vinkat av dom vid rulltrappan upp till säkerhetskontrollen incheckade och klara, längre fick vi inte följa, nu drar vi vidare på nya äventyr. Hej då och ha en safe trip hem Anki och Affe.


4 reaktion på “Mission complete…they Will be back

  1. Wow. Härligt att följa era inte helt otippade äventyr. Ses hemmavid hoppas ja. 🚍🇪🇸🤩🥂🇸🇪

  2. Sååå roligt att läsa om era äventyr. Önskar Affe och Anki trevlig hemresa. Och ni på nya äventyr. Puss&Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *