Mot människobyn ( Bangkok )


Nu är det slut med ”sanden mellan tårna livet” för våra vänner A&A. Detta avslut ville vi att det skulle svida till lite, nu är det slut på att stryka medhårs. Bästa svidet tyckte vi att vi kunde erbjuda på Lady Luck tattoo, och jäklars vad det sved till. Anki tog det hela seriöst och gick all in med fyra ”gaddningar”på en gång. Affe fegade lite och gjorde en liten.. men ändå  stor i sitt uttryck.
Själv fyllde jag i en gammal som bleknat av för mycket sol och bad, och utökade en annan gammal. Det blev en heldag där innan vi nöjda och glada åkte där ifrån med våra svidande nyförvärv.

Nu siktar vi mot sista delen av resan ( för A&A, vi hänger ju kvar tre veckor till ) vi följer med dom upp till Bangkok, det ingår ju lite i en Thailands resa tycker vi, att få känna av den tryckande värmen, stimmet, avgaserna och pulsen, allt för att känna av skillnaden så mycket som möjligt när man kliver ut i den kalla, krispiga och rena luften på Arlanda.

Det blev minibuss från Lanta till Trang där vi slog ihjäl ett par timmar innan vi klev på nattåget till Bangkok. Vi tycker att det är ett mysigt sätt att resa i Thailand, visst det tar lite tid och är lite skakigt, men å andra sidan tar det tid att flyga också med incheckning och säkerhetskontroller och sånt tjafs. Och det är ju på nåt sätt ändå tid man skulle ha sovit bort.

Det blir lite si och så med sömnen förvisso eftersom det låter en del men ändå lite skönt med att man vaggas till sömns. Vi väljer alltid andra klass för att vi tycker att det är lite roligare att åka i den delade vagnen än att ha en egen kupé’i första klass, vi har provat det också en gång men det var lite kallare och lite tråkigare, standarden var den samma..men man hade eget handfat.

Vi var framme i Bangkok vid 7-tiden på morgonen, och döm om min förvåning så var det en ny station och inte den gamla Hua lamphong ( trodde först vi klivit av fel ). Den nya är gigantisk, känns som att vara på en flygplats, jag har helt missat att det var en ny sedan 2023, men nu vet man det.

Första dagen med våra medresenärer i Bangkok blev det en tur ut på floden och även in i kanalerna. Det blev en längre trip än vi förväntat oss med ett par stopp på ett par ”sevärdheter” och ett par slussningar så vi var rätt möra när vi kom tillbaka.

Väl kamouflerad waran som lapar sol på kanalkanten

Tillbaka på ”vår”gata blev det lite vila innan vi tog en obligatorisk sväng på Khaosan road där vi armbågade oss fram i det kaotiska myllret till tonerna från dom överdimensionerade högtalarna och de eviga försöken att sälja grillade skorpioner och spindlar. Vi hittade till slut en liten lucka mellan ett par barer där vi kunde sätta oss en stund och köpa ”två buckets och betala för en” så nu är det även check på den.

Det blev en riktig rivstart på vår Bangkokvistelse så det är inte utan en viss tillfredställelse som vi kryper ner i vita krispiga lakan och förvånansvärt mjuka sängar ( i Thailands mått mätt ) Det ska bli sjukt skönt att sova, men nu till andra ljud än cikador och Tokayödlornas läten, Nu är det till toner av dunka dunka musik och den eviga trafiken. Same same but different, för tyst är det aldrig i Thailand.

 


3 reaktion på “Mot människobyn ( Bangkok )

  1. Kul å läsa/följa allt du skriver. Ha nu en skön avslutning på era veckor där nere.
    Hoppas AA får en fin flygresa hem.
    🚍🇪🇸🥰🤩

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *