Bye bye Lanta❤️


Nu är vi på ”rull” igen, det blev 4 nätter på Lanta några fler än vi räknat med, men vi ville hänga lite med ”våra” dalmasar.

Det har tyvärr inte känts helt bekvämt pga denguen, man har hela tiden haft ett osynligt hot som flåsat i nacken, vi har smort och sprayat för glatta livet och säkert även smittat av oss våran noja på våra kompisar, ibland har man liksom glömt det för en stund och allt har varit som vanligt, men så är det någon som krafsar fram sin lilla flaska med 95% DEET och man får en en liten besk smak i munnen och det kanske inte bara är ett stänk från giftoljan.

De sista två nätterna bodde vi på ett hostel uppe vid mainroad inte så långt från Funky Fish.

Vi höjde medelåldern till 25 bara vi klev in i receptionen. Det var rent o fräscht och man betalar per säng, vi hade dock turen att bara ha en våningssäng i vårat rum, i de andra såg vi att det fanns fler. Det är ju ett bra system om man reser själv men annars blir det ju liksom inte billigare. Det enda som kunde minna om svunna tiders hostel som var kända för sina vägglöss och Lonley planet läsande dreadlocks prydda inneboende var möjligen plastmadrasserna annars bodde vi bra där och vi invaggade oss i någon slags falsk trygghet att det var mindre mygg där uppe än nere i de små trånga gatorna med bambubungar.

Idag har vi som sagt rullat vidare och tagit oss med först minivan från Lanta till Krabitown och sen efter lite tjafs med en större buss till Surat Thani, det blev en lång resdag. Vi brukar ju säga att i Thailand där funkar allt…men idag har det varit en sån dag när inget har funkat på riktigt. Vi har fått fel bussar och blivit avsläppta på fel ställen men i slutändan blev det bra till slut och vi har nu checkat in på ett hotel i Surat Thani precis  nära tågstation.

Och vi har ätit fantastisk mat på en gaturestaurang som på ingen tid skickade fram det ena goda efter det andra, det var tempuraräkor, wonton knyten med räkor och några helt galet goda räkdumplingsliknanade grejer, vi har ikväll befunnit oss i räkhimlen.

 

I morgonbitti tänkte vi gå ner på tågstationen och boka tåg till Chumporn där vi förhoppningsvis ska hyra en moppe och åka uppåt längskusten en bit för att se om vi hittar några mysiga ställen.

Och apropå falsktrygghet så avhyste Rickard precis en fet kackis från vårat rum och ”tätade” dörren med badrumsmattan..ja vad ska man säga..


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *