✨Grisens år ✨??


Jaha då har man varit utskriven och utlämnad till ”egenvård” i över ett dygn, känns skönt men märkligt ansvarsfullt. Från att ha varit påpassad typ varannan timme dygnet runt med prover, kontroller och piller till …nada…jo en gedigen påse med påsar med färgglada piller som nu ska portioneras ut på eget bevåg..vilket jag i min tur har delegerat till Rickard.

Första natten i frihet vågade vi oss inte så långt utan checkade in på ett hotell i Trang, det kändes som ett bra första avstamp.

Så efter en lugn natt trots att vi nu firar det kinesiska nyåret, och nu lämnar hundens år till förmån för grisens, så var vi pigga och nyktra när vi satte oss upp på vårat fartvidunder och påbörjade vår resa åter mot krabi och Lanta.

Det blev mycket nöta landsväg idag men det har gått förvånansvärt bra, lite korta stopp för lite mat och glass, matstoppen blir väldigt korta när vi är ute och åker så här, för det första är det inte helt lätt att hitta matställen efter vägen, dom är liksom svår identifierade. Inte ens när man passerat dom är man helt säker. Det är liksom något som verkar vara mer en regel än ett undantag när man är ute och åker så här på landsbygden mellan ”förorterna” eller vad man nu ska kalla det att restauranger lätt kan förväxlas med i princip vilken verksamhet som helst, livsmedelsförsäljning, cykelverkstad, eller bara ”hemmahos”. Och när man sen lyckats identifiera ett matställe så är man inte helt säker på vad det är man beställer så därför safear vi lite där och tar in en portion som vi delar på utifall att det inte riktigt blev det vi hade hoppats på. Detta gör ju att näringsintaget dessa dagar inte är det bästa, så man får liksom förlita sig på de såkallade glasstoppen istället. Där har har vi ju redan gått på dom nitar man kan gå på typ majsglass, durian och bönglass. Magnum är ju lite dyrare men ett säkert kalorikort.

I natt vår andra natt i frihet tillbringar vi i Khlong Phon där vi varit tidigare, men  vi hittade ett nytt färgglatt boende, vi kan vara dom första gästerna, värdfolket såg mer än förvånade ut när vi dök upp och frågade efter rum, det är rent o fräscht…kanske på gränsen till omysigt, men framförallt det verkar myggfritt.

Sist vi var här lyckades vi även ”identifiera” en riktig bamburestaurang, menyn enbart på thai men man kan ju improvisera lite så jag fick in en fantastisk Tom Yum med räkor och Rickard en kyckling med fried basil så vi är mätta o nöjda, I morgon drar vi vidare mot koh Lanta men inte utan att bunkra ordentligt med myggmedel av den bästaste sorten med massor av DEET.


2 reaktion på “✨Grisens år ✨??

  1. Senast idag diskuterade vi alla ställen man passerar utan att veta vad det igentligen är. En verkstad, ett hem, en butik eller en restaurang ? Men när mörkret kommer och alla lampor börjar blinka är det ganska skönt att konstatera att det faktiskt var en restaurang man satt och åt på tidigare under lunchen ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *