Vi ger 4,5 av 5 möjliga sarongerđŸŒș☀(…Hat Yao andra chansen 2019)


Efter den nĂ„got torftiga och sötsliskiga frukosten var det dags att Ă„ka vidare, vi kĂ€nde att vi kunde Pak Meng nu. Jag mĂ„ste sĂ€ga att rumporna Ă€r rejĂ€lt möra nu, man hinner liksom inte ”lĂ€ka” pĂ„ en natt.

Men trots klen frulle och ömma kroppar sÄ mÄste jag ÀndÄ sÀga att denna strÀcka mellan Pak Meng och Haad Yao var vÀl vÀrd besvÀret. Vi körde lÄnga strÀckor lÀngs med fantastiska öde strÀnder och sanddyner.

Ibland kantades vÀgen av höga skira trÀd som bildade skuggiga tunnlar med sina kronor som pÄ vissa stÀllen sÄg ut att vÀxa ihop i topparna.

Vi svÀngde ner vid piren dÀr bÄtarna gÄr till koh Mook och koh Kradan och Ät en glass, vi Äkte Àven ner pÄ Yong Ling beach som visade sig vara en nationalpark, med förvisso tillsynes superfin beach, men priset var 200 baht/pp för att Äka in sÄ vi vÀnde nÀr parkvakten kom och skulle casha in avgiften.

Vi Ă„kte istĂ€llet vidare till Haad Yao. Vi har tidigare gjort en natt i Haad Yao 2016 som inte hör till en av dom bĂ€ttre upplevelserna vi haft pĂ„ vĂ„ra turer, men det har hela tiden kĂ€nts som om vi missat nĂ„t dĂ€r…vi gav det inte en riktig chans sĂ„ vi tĂ€nkte att platsen skulle fĂ„ en revansch.

Denna gÄng sÄ svÀngde vi av mot beachen före det stora berget istÀllet för efter, dÀr vi hamnade förra gÄngen.

Nu kom vi rĂ€tt ner pĂ„ stranden mellan tvĂ„ restauranger, stranden var knarrig och len, dock ej vit, snarare ljusbeige, lĂ„ng och bred, och förvĂ„nansvĂ€rt ren för att vara en ”natur”strand.

Efter att vi Ă€tit lunch pĂ„ en av restaurangerna sĂ„ bestĂ€mde vi oss för att stanna. Det fanns tvĂ„ resorter den ena i 1500-2000 baht’s klassen och den andra 900 med AC och 600 med flĂ€kt inkl frukost. FlĂ€ktbungalowsen var uthyrda men vi fick byta fjĂ€rrkontrollen till AC:n mot en större bordsflĂ€kt sĂ„ det löste sig och alla blev nöjda.

Omgivningen Ă€r lĂ€cker, förutom den fantastiska stranden och det fina vattnet sĂ„ strĂ€cker sig dramatiska bergsformationer skyhögt och rakt upp precis vid vĂ„r bungalow och ner mot vattnet, precis som ett vykort med lime stones frĂ„n Thailand. Och mitt i allt detta bor vi nu, ”fy Fabian” va vi har det bra!

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *