När ståtoan blev en uppgradering


Nu har vi lämnat Khao Lak bakom oss, och vår vän Pelle har åkt hem.

Vi liftade med hans taxi på väg till Phukets flygplats men hoppade av halvvägs på en busstation som hette Khok kloi Där hoppade vi på en buss till Trang.

Vår plan var från början att stanna några nätter där men efter lite eftertanke och mat i magen bestämde vi oss för att hoppa på nästa buss till hat yao..inte att förväxla med hat yai.image

Hat yao betyder long beach på Thai och ligger på den sydvästra kusten.

Vi blev dumpade på piren, det var tydligen dit bussen gick, där stod vi ett tag och blängde och insåg att där fanns inga guesthouse eller rum för uthyrning, men folk pekade framåt landsvägen så det var bara att börja gå.image Myyycket glest med resorter och guesthouse och när vi väl hittade ett så hade det börjat skymma, så valet var enkelt.

Det första vi ser är en naken gubbe på en förstukvist, känslan var överhuvudtaget lite av ”den sista färden” om ni sett den, det var bara banjoklinket som fattades.imageimage

Jag ljuger inte om jag säger att det är det absolut värsta, sunkigaste skitigaste och läskiga stället vi någonsin bott på, och ni som känner mig vet att jag är inte gnällig. Men som sagt det började bli mörkt så det var bara att checka in. Som grädde på moset så blev det strömavbrott i ”skogen” precis lagom till middag som vi skulle avnjuta på den helt galet risiga restaurangen, detta upprepades tre gånger till under natten. Varje gång den slogs på igen vaknade man med ett ryck när fläkten drog igång i rummet då den gick igång i otakt…då var det bara att masa sig ut ur myggnätet och sparka på den så den slutade att skramla.image

i morse stod vi i valet och kvalet hur vi skulle gå vidare, målet var ju koh Libong, men Google och booking.com sa att alla boende på ön var 100% bokade idag. Men tanken på en natt till i den bungen gjorde att vi tog beslutet att chansa, så ner till piren igen och fick tag på en longtailbåt som för 50bath/pers tog oss till ön.

Väl framme blev det moppe tuktuk som vi bad att köra oss till något av öns budgetboenden. Denna färd tog oss till andra sidan och kostade 100 bath/pers…så alltså typ ca 75 kr för två pers från pir hat yao till boende på koh Libong.

imageBooking.com hade fel, vi fick en strandnära bunge för 500batk/natten med fläkt, nät och ståtoa! Helt ok har då aldrig haft en egen ståtoa men det funkar ju det med.

imagevattnet är klart som dricksvatten sanden lite grovkornig men helt ok, efter en promenad längs stranden idag kan vi konstatera att det är inte mycket happening här, kanske fyra-fem resorter varav en som ser riktigt flashig ut med pool resten är typ medel med blandad kvalité på bungarna. Den stora grejjen här verkar vara att åka ut med longsvansbåt och kolla Digongerna (sjökorna) som ”häckar” i närheten så det får vi väl se till att göra, men nu är klockan 21 och det är tyst och becksvart, bara myggorna och fläkten som surrar.


En reaktion på “När ståtoan blev en uppgradering

  1. Pingback: Vi ger 4,5 av 5 möjliga saronger?☀️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *