Jag kan se ljuset i tunneln


Sakta men säkert börjar det krypa på, och man kan tillåta sig att börja längta, längta efter att få byta ut vinterland mot sol och värme. För trots att vi i Stockholm varit förskonade än så länge från det riktigt kalla, och snön har också än så länge varit lite lagom vacker och lite lagom isslaskig. Men trots det så är längtan och ivern lika stor varje år.

Det har varit lite oklarheter och strul med mina biljettbokningar. Det har varit inställda flyg och byten av flygplatser som resulterat i ombokningar och ändringar av resdagar. Men nu hoppas jag att allt ska funka. Det är ju alltid lite läskigare när det är så många inblandade.

Som det ser ut nu så kommer vi alla komma till Krabi samma morgon inom loppet av en timme för att sedan gemensamt ta oss ut till Lanta.

Jag har även börjat klura lite på fortsättningen av vår resa…när övriga gänget har lämnat oss.

Jag tänker också att efter två veckor så kanske det kommer att krypa lite i kroppen på oss samtidigt som vi måste fylla ”tomrummet” som blir när övriga i vår lilla klan har åkt hem.

Då kanske det skulle sitta fint med en liten moppetripp igen och denna gång längre söder ut från Lanta, ner mot Hat Yao. Det ska ju finnas lite fina stränder där också har jag hört, det kanske också finns någon möjlighet att ta sig ut på någon ö efter vägen, hitta någon longtail som tar med moppen, men det är ju sånt som brukar lösa sig efter vägen.

Jag har lite namn jag skrivit ner som ramlat över mig någon gång och som jag tänkt kolla upp lite närmare som Chang Lang och Khantang. Om det är någon som har några tips på ställen att besöka i det här området så tas det gärna emot, det behöver inte vara stränder, det funkar med små byhålor också.

I början på februari så tänkte vi återvända till koh Lanta för att träffa lite kompisar som kommer dit och det passar ju bra om vi ska lämna tillbaka vårat fordon.

Det kommer förmodligen bli en tripp upp mot Surat Thani hållet också med Khanom som mål, men även lite nytt upp och förbi Chumphon. Ja som ni hör så kommer det förhoppningsvis fladdra lite ”i sarongen” den här resan också.

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *