Ho Chi Minh City here We come


Efter en relativt lång och tuff dag landar vi i ett mörkt Vietnam och Ho chi minh city, klockan är ca 21.30 när vi tagit oss igenom passkontrollen och är då lovligt byte för taxiåkare och andra som vill erbjuda oss sina tjänster, vi är trötta och hungriga men ändå vid gott mod, vi slår oss i slang med två andra svennebananer som vi hittar på flygplatsen och tänker att vi ska dela en taxi in till district 1 som det visar sig att både dom och vi ska till.

Men efter lite hazzling and dazzling bestämmer vi oss för att hoppa på bussen in till stan, som det visar sig är gratis. Vi blir avsläppta på slutstationen som är district 1, och också även Saigons råtthållplats ??vi sprang nog på 4-5 stycken på vägen till vårat hotel.

Det blev en snabb incheckning och sen ut på matjakt. Det är ju nu man hade velat skriva att vi slog oss ner på dom små pittoreska plaststolarna på gatan och beställde in fantastiska vietnamesiska vårrullar… men Näe så såg inte verkligheten ut, i det totala kaoset utanför våran gata såg Rickard en hägring..Burger King och vilken lycka att få hugga tänderna i denna läckerbit till en kostnad av 258000 Dong,( för två alltså )???

Vi bor som sagt i district 1 som enligt min kompis Google är ett så kallat backpacker område, det kryllar av guesthouse, dorms och matställen. Men vi tog en kort kväll efter hamburgerfrossan och har sovit som stockar inatt.

Dagen idag har vi promenixat runt i vårat närområde, gått i gränder så trånga att man ibland inte kan sträcka ut armarna, i dessa gränder händer allt, det finns frisörer, butiker, små fik och fastigheter där folk bor och inne i dessa labyrinter kör man även moppe, hänger tvätt och lagar mat.

Det är dock ett slags lugn där inne trots att man hela tiden måste vara beredd på att ställa sig platt mot en vägg för att väja undan från  något fordon, för allt är ju relativt..utanför gränderna är det totalt crazy med bilar, moppar och cyklar i ett virrvarr, alla tutar på alla och man kör på trottoarerna om plats finnes.

I morgonbitti  checkar vi ut och drar på äventyr på Mekong floden, så nu är myggmedel införskaffat och med denna lilla ”klipphängare” avslutar jag detta inlägg…?


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *