Koh Khood 2017


IMG_0942

Koh Kood 2017

Det kommer nu bli en lite motsägelsefull beskrivning av denna ö, men jag tror att det egentligen handlar om mig och vad jag söker och inte ön i sig.(det där lät märkligt)

Kood är en fantastiskt vacker ö med uteslutande potatismjölsstränder och med vatten som både ser ut som badkarsvatten och känns som det. Tempot överlag är lugnt och tyst, lite musik från någon bar kan höras men absolut inte störande. Det som dagligen slår mig är att ön är uppseendeväckande ren, jag tror aldrig jag sett så många soptunnor i Thailand förut, det är ju vanligtvis ett sällsynt inslag i vardagen här.IMG_0945

Jag tror jag med glädje skulle kunna rekommendera den här ön till i princip vem som helst utan att skämmas…kanske inte till dom riktigt partysugna, men alla andra.

Men jag saknar något..jag vill gärna ha det där lilla kvälls/eftermiddags minglet. För även om vi bor ”där det händer” så finns inte dom där små affärerna, små mysiga barerna, dom ”riktiga”restaurangerna med fyra bord eller gatuvagnarna.

Boenden finns i alla prisklasser allt från ca 400 baht till 165000 baht!! Så ja det finns något för alla.IMG_0948

Vi bor i anslutning till khlong chao beach och det är nog det jag skulle rekommendera den som kommer till ön första gången, speciellt om man inte förbokat boende utan kommer som vi brukar göra ”hemlösa” .Stranden är otroligt fin och det finns mycket boenden, efter stranden ligger fyra större väldigt fina resorter, med jättefina bungalows på stranden några av dom har egen pool och egen spång ut till ett eget chillahäng vid vattnet, namntemat på resorterna tar tankarna med till neverland, landet ingenstans. Med namn som Peter pan Tinkerbell och wendy..tror det med spångarna dock hette highseason…

IMG_2496Vid floden ligger Doy’s guesthouse där bor man bra för 400 baht om man önskar budget. Sen finns det allt däremellan inom promenad avstånd.

Jag rekommenderar att hyra moppe ett par dagar, vi betalade 250 baht / dygn och det är väl ett hyfsat pris men lite i överkant.IMG_0931

Fixa en karta och ta dig runt till de andra beacherna och du kommer inte bli besviken en endaste gång, dom flesta ligger i små vikar och är mycket lugna och vykortsvackra.

Mat och ölpriserna ligger lite över det normala och ibland mer, men du kan få en schysst thairätt för 80 baht.

IMG_0943Min första tanke om koh Kood efter att ha varit här någon dag var att den här ön kommer att hamna på min topplista…och egentligen så gör den nog det fortfarande…men jag kommer nog inte att åka hit igen och varför är fortfarande oklart… och med dom avslutande orden vill jag ändå varmt rekommendera koh Kood ❤

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *