762 kurvor⛰


(Pai)

Åter i Chiang mai, nu har jag en uppdatering angående tillbakaresan. Nu när vi har drygt 30 mil, en sträcka likvärdig med typ Stockholm-Jönköping avverkat i rumpan och 762 kurvor x 2 mellan Chiang mai och Pai fram och tillbaka så kan jag med säkerhet säga (trots ömmande rumpa) att jag är helt övertygad om att mitt minne av den resan är betydligt bättre och trevligare än deras…som stod efter vägen i skuggan av en silverfärgad minivan och kräktes, en syn som nästan var lika vanlig som tussilago i diket tidig vår i Sverige. Moppe kanske inte är det snabbaste färdsättet här, speciellt inte om man skjutsar och som vi håller en snitt hastighet på ca 40km/timmen och stannar efter vägen då och då, men vädret var kanon varmt blandat med svalt..och det blir ju nästan lagom?

IMG_0868Gårdagen tillbringade vi först på Pai circus school och hostel, det ligger en liten bit utanför själva byn. Det är som ett stort dagis för ryggsäcksbärande ungdomar och vi höjde nog medelåldern där till ca 40år. Men det är ett ställe jag hört talas om och gärna ville se och vi var sugna på att sola och chilla lite så vi tog oss dit. Folk hängde i skuggan, solade och ”lekte” med rockringar, jonglerade, gick på slacklines och det fanns även en pool modell mindre.

sen blev det lite utforskning av landsbygden runt i kring med lite stopp för mat.

IMG_0873I morse hyfsat tidigt gick vi och lämnade in våra ryggsäckar till AYA service igen för nedforsling till Chiang Mai.

IMG_0872Och efter frukost tog vi oss till Pai’s canyon som låg efter vägen. Jag är ju inte någon riktig ”naturupplevningsmänniska” men ändå måste jag säga att det var riktigt värt att se, ingen jätte utflykt men fantastiskt häftigt ändå.

Nu är biljetter bokade till nattåget mot Bangkok om två dagar, det var de tidigaste dom hade så det blir till att roa oss här i CM så länge, börjar dock längta söderöver till havet nu och att få jämna ut cyklistbrännan lite?

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *