hjälmfrilla och babianrumpa


(Pai)

Efter två nätter i chiang mai har vi nu tagit oss till Pai, starten blev lite roddig men det löste sig till slut.

IMG_0850Buden var många hos dom många ”moppe”uthyrarna vilken storlek på åkdonen som krävdes för att ta oss upp och ner för de oändliga backarna o genom hårnålskurvorna till Pai. Ett annat problem som uppkom var att den enda uthyraren i denna stora stad som gick att finna som erbjöd den ovärderliga servicen att köra upp packningen i förväg,  hade alla sina moppar uthyrda trots att vi hängde på låset på morgonen.

Det slutade med att dom mot en ersättning på ca 30kr tog våra ryqgsäckar och vi letade upp en annan uthyrare och kom tillslut iväg.

Med facit i hand så är åkturen mellan Chiang mai och Pai  betydligt mindre IMG_0851äventyrlig än vad både mcuthyrarna och Google vill göra gällande. Det behövs varken crosshoj eller det tyngsta artilleriet. Vi tog oss hit på 125cc och skjuts. Ja det är backigt och ja det är kurvigt, men helt ok, vägen är till största delen fin asfalt, sista milen något sämre men tar man det lugnt så är det inga problem. Minivan hade nog däremot varit en nära döden upplevelse.

IMG_0849Det återstår dock att se hur tillbaka resan blir, tror nog att den blir något jobbigare…då den suuuper långa nerförsbacken som avslutade resan, helt plötsligt blir en suuuperlång uppförsbacke. Uppdatering kommer ang detta.

Nu är vi iallafall installerade, våra kumpaner på resorten bredvid oss och vi IMG_0853bor i en bungalow på en jazzbar så vi har ikväll haft privat underhållning.

vi ägnade kvällen med att mingla runt i den lite stimmiga men mysiga byn…eller jag kan kanske sträcka mig till att kalla den småstad.

mat har intagits och även lite ”fönster”shopping har förekommit. Nu är det natti natti här och jag skall vila min mycket ömmande mopperumpa och mina flip-flops såriga fötter?

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *