”Havetsmolusker” kokta i vin och vitlök är kärlek på ett fat ❤️


Koh Sukorn! Jag börjar mer och mer gilla den här ön, den är liten och behändig. De turister som finns verkar i stort sett finnas på samma resort som oss, Andaman beach resort, det finns ett par till på vår beach den ena verkar stängd och ser lite kuslig ut och den andra är lite lyxigare med pool.

imageIgår hyrde vi moppe och tog oss runt ön, det är fina betongväggar att köra på, vi fick en handritad karta av Sam som är föreståndare, och sen bar det iväg.

Mycket landsbygd med kossor och getter både lösa och fastkedjade, vi åkte också igenom flera små byar med kanske 5-6 hus, Dom flesta vinkar och är glada när vi kommer åkandes.

imageMan förundras över livet dom lever på en sån här liten ö, barnen som leker på gatan eller hjälper till med någon syssla, hur annorlunda ser inte deras värld ser ut i jämfört med vår, vissa av dom kommer kanske aldrig att åka någon annanstans i hela sitt liv, dom har sin lilla gatsnutt att hänga på, undrar vad dom tänker när dom ser oss som åkt över halva jordklotet för att komma till deras by?

På verandorna ser man äldre personer som ligger och sover i skuggan under tak direkt på det hårda trägolvet eller någon lika hård träbänk.

imageVi stannar efter vägen och tar en dricka och lite chips i en liten affär som också har ett bord och ett par stolar utanför, och snicksnackar lite med ägaren som mest pratar Thai med lite inslag av engelska, men det funkar ihop med vår engelska med lite inslag av thai.

Vi åker också igenom några gummiplantage, där på en stig möttes vi av en ”svärm” kor, vi stannade på behörigt avstånd först, men sen sturskade vi upp oss, Rickard tutade, kossorna skingrade sig lydigt och vi kände oss ganska coola och världsvana..dock har vi bara kossorna som vittnen till bragden.image

Vi hittade också en mysig bar efter vägen som vi svängde in på, vi följde en skylt in bland träden en bit, sen parkade vi moppen och tog naturtrappen ner mot beachen och där låg Dugongbar.

Vi tog en dricka och lite pommesfrites, ägarinnan kom och sa när vi skulle gå att hon hade nyplockade musslor och sa att vi var välkomna tillbaka. Jag bestämde mig redan då att så fick det bli ?.

imageNär solen sen började gå ner denna allahjärtansdag satt vi åter med fötterna i sanden på dugongbar och åt dom godaste ”moulemarinee thaistyle” någonsin, knaprade på nyrullade vårrullar och åt dom färskaste tempura räkorna vi ätit. Vilken fantastisk upplevelse att få sån fantastisk mat på en strand på ett ställe där vi inte trodde det fanns ett kök ens.

imageEfteråt bjöds det på nybakad ljummen chokladkaka med röttbär och glasyr, vi tog även en pinacolada som även den var något utöver det vanliga, färsk ananas och cocos mixad till en fantastiskt exotisk shake blandad med inhemsk rom och is. Denna fantastiska middag och 6 öl  till en kostnad av knappt hundra kronor var, och med solnedgången på första parkett vad kan vara lyxigare?

 

 

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *