En ö är en ö är en ö…☀️⛱


Vi har nu lämnat koh Libong för den här gången, en mysig ö med väldigt lite att distrahera sig med, fina stränder åt det gulare hållet, men fina.

Vår resort var kanske inte så kul men låg ju bra till prismässigt, restaurangen var trist o stor med högt i tak…och då menar jag inte ”högt i tak” på det roliga viset utan mer badhusfeelng.

imageMen som med allting så finns det ju inget ont som inte har något gott med sig..vi fick ju vidga våra vyer och ta oss till andra ställen, igår kväll gick vi till favorit restaurang/resorten och åt. Det är ju inte bara själva maten som gör en restaurang till favvo utan själva stämningen också, på vår restaurang kändes dom flesta lite ointresserade medans på den andra var dom glada och trevliga och pratsamma och sånt kan ju spajsa upp den tristaste padthaien.

imageDet skymde ute redan då vi gick dit igenom byn som ligger nära stranden men vägen går igenom djungel och över stock och sten, vi var inte så uppkäftiga när vi traskade hemåt i totalt mörker förutom en liten ficklampa, emellanåt dök det upp nåt fallfärdigt men bebott hus man kunde även ibland se hur det blåaktiga flimrande skenet från någon tv syntes mellan väggtimmer och glesa fönsterluckor. Det var läskigt men man var inte rädd om ni förstår vad jag menar.

På Libong känner man att man är längre söderut i Thailand, det liknar lite mer Malaysia i mycket. Det är mer muslimskt och man hör utrop i högtalarna med jämna mellanrum. Det är inget som vi stördes av på någotvis, människorna är vänliga, nyfikna och maten god, och ölen något färre.

imageVi stannade på ön allt som allt 4 nätter, vi hade kunnat stanna lite till men passade på lite hastigt och lustigt att åka vidare eftersom det var några andra som skulle åka till koh Sukorn och båten dit blev ju billigare när man samåkte….det i kombination med att känslan av att vårt privata zoo utökades lite för varje dag och vårat ”skyddsnät” inte riktigt höll måttet samt att sängarna hade så kallad ”sportfjädring” (lite hårdare ) gjorde liksom beslutet lite lättare.

imageNu har vi alltså efter en dryg timmes färd med longtail rätt ut i andaman hamnat på koh sukorn som ligger ännu lite söderut och är en mindre ö.

Vi har installerat oss i en bunge som är en liten uppgradering i jämfört med den förra, riktig toa ?? NICE!..två flaskvatten, duschmössa och tops..det går bra nu.image

Vi har bokat moppe tills i morrn men i dag tog vi en dryg timmes promenad till piren och byn, hot like hell…utan solskydd o huvudbonad..orutinerat, kvällen får utvisa om det straffade sig. Stranden här är fin men vattnet lite grumligt kanske sån botten vet inte, stranden på pirsidan var dock ännu finare med den av oss så eftertraktade viiita sanden, men samtidigt kändes det ju inte så badvänligt/solvänligt där med pir o båtar o grejjer..ja ja vilka i-lands problem man har.

imageUnder kvällens middag som intogs på ”vår” restaurang, har jag gett personal och övriga gäster ett ansikte på hur ren o skär skräck ser ut när det dök upp en gigantisk flygande kackerlacka som galet kretsade runt våra huvuden, resortens ansvarige är numera min stora hjälte som fångade den med sina händer och förpassade den till annan ort eller dimension eller whatever..

 

.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *