Safety first


imageDagarna rusar iväg trots att man hela tiden försöker hejda sig och stanna upp och njuta och leva i nuet. Men det är ju så mycket man vill hinna med speciellt nu när vi fått sällskap av Pelle dels vill vi visa våra favvisar här och sen vill vi ju uppleva nya utflykter.

Vi har i alla fall hunnit med lite av båda. I förrgår letade vi oss fram till ett vattenfall, kanske inte det största, men likväl ett vertikalt vattendrag. Sai Rung waterfall även kallat rainbow waterfall. Vi besökte även ett par för oss nya beacher, ban sak och Happy beach, fantastiskt fint.image

Happy beach kommer inom en snar framtid förvandlas till något helt annat dock, där byggs det nämligen ett gigantisk hotellkomplex, mannen som hade den lilla bambu restaurangen där nu berättade att det skulle bli ett Merlin hotell, både stranden och antagligen hans tillvaro kommer att bli något helt annat, samtidigt som man förstår att självklart vill man bygga och utöka för mer arbetstillfällen och mer inkomster så känns det ändå lite sorgligt, det är ju så härligt med dom relativt tomma ändlösa stränderna och dom små bamburestaurangerna.image

Igår tog vi en tur till Similian Islands, det är ju som sagt tur ibland när man får påhälsning då gör man ju sånt som vi kanske inte skulle gjort annars. Vi startade tidigt med picup 7.30 utanför vårat guesthouse och sen ingick frukost vid piren innan avfärd.

flipfloppen fick vi lämna i en stor korg på bryggan innan ombordstigning på speedboaten, sen bar det iväg ca trettio blekfisar rätt ut i oceanen ?.

imageca 1 1/2 timme senare var det första stoppet, snorkling från båten, så på med grodffötter o mask o snorkel i plurret..som redan var fullt med grodfotsbeklädda entusiaster. Många färgglada stora och små firrar fanns till beskådande. Nästa stop var en landstigning utan dess like typ femtio meter från land barfota (dojjorna var ju beslagtagna ) över ett korallrev smidiga som delfiner tog vi oss till fast mark, iallafall jag och Pelle ? Rickard slog i foten med hjälp av lite ”monstervågor”… Så vill ni honom nåt så har han ”bluetoes” nu ? He he.

imagedagen fortsatte utan vidare missöden med sol o bad varvat med snorkling precis som utlovat, tyvärr inga sköldpaddor i sikte, kul att ha sett similian, men gaaaalet mycket folk.

Idag blev det också lite äventyr, en moppetur till koh ko khao. Nästan framme vid piren fick Pelle surt betala för sin fåfänga att köra utan hjälm…han skyller på att det är för att dom ändå är så dåliga så att dom inte gör någon nytta…men jag tror han är rädd om frisyren ?. Vips så stod dom där lagens långa arm och håvade in honom och 300 bath.

Med löfte om att hälsa alla mina landsmän i Sverige om att i Thailand är det safety first och hjälm som gäller så fick jag ta detta fina kort på dom?.

Se hur fina och glada vi är med våra hjälmar??

Se hur fina och glada vi är med våra hjälmar??

Resten av denna utflykt var efter denna uppläxning finfin med vackra och nästintill folktomma stränder och mysiga små restauranger. Klart.se varnade dock om oväder och när dom första dropparna började komma tänkte vi på vad vi lärt oss ”safety first” och hoppade upp på våra fordon och begav oss hem till fastlandet och vår by.

Lazy house

Lazy house

Väl hemma med mycket ömma mopperumpor men nöjda kan vi nu konstatera att klart.se hade fel…men så länge det blir sol istället för utlovat regn så är dom förlåtna ?☀️Kvällen avslutades sen på favvo haket Lazy house tillsammans med lite kompisar lyssnandes till grymma Gap som även fick lite uppbackning av ”mina” grabbar men framför allt av Pelle ??? Bra dagar!!! ❤️


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *