In the Djungle the mighty Djungle…


imageNu har vi i alla fall snurrat runt lite med moppen på Samui, vi hittade lite mindre vägar att åka på och några riktigt fina stränder bl.a Hin Lat Bay, inte så lång men fin strand och inga vågor, första riktiga doppet sen vi kom. Vid hyfsat tidig eftermiddag så försvann dock vattnet.

Det var riktigt mysigt att ta små vägarna, och vi skapade oss lite äventyr också.. Vi hade uppmärksammat några rejäla bajshögar på vägen vid några tillfällen och zoologer som vi är så konstaterade vi snabbt att det måste vara elefant. När vi precis passerar ”hög” nummer tre så tjoar Rickard shiiit där stod elefanten ? och vi ökar hastigheten samtidigt som vi ivrigt konverserar varandra om det verkligen kan finnas vilda elefanter..eller huruvida den rymt?.. Och hur farliga dom kan vara (jag såg aldrig någon elefant) när vi kommit en bit och lugnat ner oss lite så tar ju liksom nyfikenheten överhand, och vi bestämmer oss för att vända på grusvägen för att hitta elefanten.image

Skiträdda men ”coola” kör vi tillbaka o blåstirrar in i djungeln, tills vi plötsligt ser en elefantrumpa mellan träden…som tyvärr har horn i andra änden, och visar sig vara en gigantisk buffel…dom är ju i och för sig också häftiga inget ont om dom….men en vildelefant hade ju varit ballare.

Nu har vi i allafall lämnat koh Samui, och även om jag sett mer än tidigare av ön och hittat lite guldkorn..så måste jag nog tyvärr vidhålla att nej den ön är inte för mig.

Vi har nu återvänt till Surat Thani och ska tillbringa en natt här, imorgonbitti bär det av till Ban ta khun, det ska bli spännande det är en plats jag aldrig har hört talas om, men den ligger lite på vägen dit vi ska så vi tänkte att det kunde vara kul att stanna till där.

imageEftermiddagen o kvällen har vi tillbringat med att försöka få lite bättre koll på Surat Thani än tidigare, och vi hade turen att hamna mitt i vad vi tror var lördagsmarknaden..eller så är den alltid där, så härligt att mingla runt o äta goda grejjer och fachineras över alla dessa plastpåsar med sugrör innehållande allt från soppa till slusch eller juice, hur kan det funka? Utan att man spiller ner sig hela tiden, folk springer och kör moppe och Bil med treliters påsar med flytande föda utan att spilla!!…jag skulle inte gå i närheten av en cykel ens med en sån.

 

 

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *