Ranong


Ranong 2014, 2015

ranong kopiaTill ranong kan man ta sig både med inrikesflyg från Bangkok för billig peng, och med buss från både Bangkok eller om man kommer nerifrån landet.

Anledningen till att man besöker Ranong är oftast att man är på väg någon annanstans till tex. koh phayam eller koh Chang (väst) eller kanske måste göra ett sk visarun till Burma.

Första gången vi var där var 2014 och vi stannade bara en natt då på vår väg till Koh Phayam.

ranongDet var en ganska typisk mindre thaistad, ganska mycket trafik, lite restauranger och affärer som sålde plastbunkar, husgeråd och sopborstar typ.

När vi kom dit andra gången ett år senare kändes det som om det hänt jätte mycket.

Mer affärer, fler restauranger och massor med folk, men fortfarande inte jätte turistigt.

Redan första gången där råkade vi stöta ihop med mr Pon http://www.ponplace-ranong.com/ 

Han driver en ”håliväggen” ställe i Ranong, där kan man få hjälp med allt, till och med en bit mat om du är hungrig eller en kall öl.

han driver taxi rörelse och ordnar med båtbiljetter till öarna runtikring, bokar boende om du önskar, bussresor eller flyg. Så ett tips är att söka upp honom om ni behöver hjälp med logistiken när ni är där. 

Ranong 1Senast vi var där 2015 så stannade vi i 3 nätter så vi hann göra stan lite, det finns inte jättemycket i själva stan att se, det fanns en marknad som var lite kul att mingla runt på där det såldes allt, mat, blommor, prylar och kläder och på kvällarna fanns det ett ganska stort utbud av restauranger.

Men har ni tid så kan man helt klart offra en extra dag där innan man ska dra vidare…tre var lite mycket 🙂


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *