Koh Samui


Koh Samui 2008 2012

2204_49079794068_31_nBåda gångerna vi varit på Samui har vi åkt hela familjen, och vi har båda gångerna tagit samma trip, börjat med båt till koh Tao sen Koh Phangan och sen avslutat med Samui för att därifrån flyga till Bangkok.

538573_10151229186269069_2096004181_nEfter att ha googlat runt lite bland Samui´s stränder fastnade vi för boput, bägge gångerna faktiskt, den är lite folktommare än dom andra två stora Chaweng och Lamai.

Samui är ju den lite större ön av dom tre, och moppe hade nog varit trevligt här också men som sagt vi har inte haft det när vi haft ”ungarna” med oss även om dom haft åldern inne med råge, vi har fegat lite på den punkten.

Så vi har tagit oss runt med tuk tuk och songthaew den lokala ”bussen”,songthaew som betyder två bänkar och är den där jätte tuk tuken med lite lampor på taket och sen kan det stå på vilka sträckor den går, super smidigt att bara vinka in en sån när man ska nånstans och billigt.

65164_10151229186339069_1580701637_nBoputs stränder var åtminstone när vi var där ”bananbåts” fria.

Vill man shoppa så ligger fishermans village i Boput ett shoppingstråk med flera restauranger och affärer.

Vi har nog aldrig funnit oss riktigt till rätta på Samui tyvärr vi får nog göra ett nytt försök och då ta oss runt lite med moppe och försöka hitta oss ett smultronställe.

Vi har besökt Chaweng beach ett par gånger, shoppingen var bra har jag för mig men vi var inte så förtjusta i beachen då det var alldeles för vågigt och blåsigt, det var också besvärligt med underströmmar och vi fick bevittna när en kille blev fast i strömmarna och drogs utåt, jätte otäckt.

vattenscooteruthyrarna lyckades till slut med stort besvär rädda honom.

Vi fick föresten då lära oss att man inte ska försöka kämpa emot strömmen utan följa med, för den kommer då att ta dig tillbaka tillslut, vågar dock inte svära på att det är sant har som tur är inte behövt testa.

407467_10151231006444069_1544683581_nLamai beach har vi inte besökt än men jag tror att det blir målet om vi provar igen. självklart finns det ju fler mindre beacher på Thailands näst största ö, men dom här tre är dom största och mest kända, jag ska försöka luska runt lite och se om jag kan hitta nån mindre och mysigare om jag tar mig dit igen.

Koh Samui´s flygplats är nog den minsta jag sett, och vad jag vet så är det nog bara Bangkokair och Thaiairways som flyger dit än så länge, det går ju självklart båtar direkt också man behöver ju inte åka via koh Tao och Phangan, det går även att ta sig från Donsak pier via tex surrathani.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *