Koh Samet


Koh Samet/Samed 2014

IMG_4509_1024Till Koh Samet kommer man med antingen speedboat eller färja från Ban Phe, Och jag förespråkar det senare, färja, den kostar om jag inte minns fel ca 50 bath till skillnad från speedbåten som ligger på ca 200 bath. Färjan går under dagtid väldigt ofta, och speedbåten när den är full.

Färjan ankommer till stora piren och i närheten av den finns många billiga boenden om man inte absolut vill bo på stranden och vill man det så hyr man en moppe som tar en runt i sin jakt på husrum. vid piren finns också ATM.

1507571_10152053823594069_1499613141_nMopederna närmast färjan har en tendens att vara lite dyrare än dom som finns att tillgå längre in på gatan, priset bör ligga på 200-250 bath där.

Vi hyrde rum en bit upp på gatan och om jag inte minns fel så betalade vi 5-600 bath inkl moped.

Koh Samet är en relativt liten ö men om man vill se lite olika stränder så är moppe ett krav, när vi var där var delar av vägarna riktigt usla men vi kunde se att dom var under tillfixning så nu är det säkert mycket bättre.

Sai kaew beach är den största stranden med flest koh samet kopiastora hotell och eldshower, på kvällen rullas grillar ut och det finns ett stort utbud av fisk och skaldjur, restauranger ställer ut bord och stolar, chillakuddar och låga bord på stranden.

Runt ön finns fler fina potatismjölsstränder, en liten väg med restauranger och lite shopping knyter samman piren och sai kaew beach, där det kan vara lite mysigt att gå runt på kvällen.

Att tänka på om ni åker en tur in till fastlandet är att det är inte helt säkert att sista färjan tillbaka går, blir den inte tillräckligt full blir det speedboat tillbaka bra att veta så slipper man reta upp sig på det.koh samet

Koh Samet är en nationalpark som man måste betala ca 200 bath  för falanger och 40 bath för thailändare för att vara på, det är en engångssumma som betalas vid en vaktkur ungefär vi sai kaew, en annan avgift är en ”håll ön ren” avgift som inte är så stor..typ 50 bath som man betalar när man kliver av båten, varför den inte kan ingå i nationalparksavgiften är ett litet mysterium.

koh samet kopia 2Hit åker gärna Thailändarna på helger och lov så ha koll på att det inte är nån helgdag eller en fredag om ni kommer till ön utan att ha bokat i förväg, då kan det vara svårt att hitta boende, bättre att anlända mitt i veckan.

Koh Samet är en vacker ö  med många vackra stränder, men lite för välordnad enl mig.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *