Koh Jum/Pu


Koh Jum / Koh Pu 2012, 2014

IMG_4270_1024På vår första trip till koh Jum eller snarare pu hamnade vi av en slump på en super mysig beach luboa bay och framför allt på en supermysig resort som ligger ungefär på mitten av den beachen.

Att vi hamnade just där var för att under en av våra longtailtripper från aonang pratade med båtföraren om han hade några tips på boenden där, och då visade det sig att han var uppväxt på den ön, så han ordnade med boendet åt oss.

Kanske borde jag inte tipsa om detta ställe, utan behålla detta smultron för den innersta kretsen, men samtidigt känner jag att jag måste.

koh jum kopia 3Luboa hut heter resorten bestående av om jag inte minns fel 8 hyddor/bungalows i olika storlekar, ingen ligger på själva stranden utan dom ligger som i en sluttning med skuggig vegetation, där även några apfamiljer passerar ett par gånger om dagen.

Mot stranden ligger däremot den lilla restaurangen och tillika receptionen där man kan inta sina måltider, nåt kallt att dricka eller bara skugghänga.

koh jum kopiaDet känns väldigt familjärt och man hälsar snart på alla som bor o arbetar där, detta ställe passar nog bäst för par, ensamresare eller familjer med småbarn, lite äldre barn kan nog lätt bli lite uttråkade, men stranden är fin och vattnet är badkarsvarmt. Det finns kanske ett par ställen till på den strand snutten men inte så mycket mer. Så vet man med sig att man lätt blir uttråkad så kanske det räcker att boka ett par nätter, även om jag vet att det brukar finnas någon ”longstayer” då och då som söker lugnet en längre tid.

Första gången vi besökte luboa 2012 hyrde vi moppe och åkte runt på ön med livet som insats då vägarna var i princip oframkomliga, senaste gången var 2014 då var vägarna i bättre skick och vi hyrde en moppe med sidoflak och förare som vi hängde med en en dag.

koh jum kopia 2Det finns en by på ön med lite restauranger och sparsam shopping, sen finns det naturligtvis fler resorter och fler beacher men dessa känner jag inte till så bra, ska man boka luboa hut så kontaktar man dom via deras hemsida, http://www.luboahut.com men som sagt detta var 2014 och det går fort med utvecklingen.

Till Jum/Pu tar man sig enklast från ao Nang med bil och sen med longtail från en liten hamnby som jag tror hette Ban Lam Kruat eller från Koh Lanta med färja, och har man då förbokat Luboa hut och sagt vilken färja man kommer med så säger man bara till på färjan att dom stannar utanför så kommer dom från Luboa och plockar upp dig från båten med en longtail, men allt detta ordnas ifrån det lokala hålet i väggen, boka först hyddan sen transporten dit så löser det sig..som jag sagt förut detta är Thailand allt funkar.


2 reaktion på “Koh Jum/Pu

  1. Tack för inlägget som fick mig nyfiken Tänkte stanna max dagar som första ställe att ”landa” på. Frågan är om det är för länge…Våra barn är då 6, 14 och 17. Hyra moppe var ju en idé. Kan bli skoj. Tänkte även prova att gå uppför berget 🙂

    • tror du missade antalet dagar, men jag tror att ca 3-4 dagar räcker just där, det är väldigt soft, men dom är ju inte omöjliga där och man kan nog både förlänga och kanske även förkorta på plats, dom hjälper även till om man vill vidare sen med bokningar till andra öar o färjor, gjorde själv en öluff där för några år sen Koh jum, koh mook (lite socialare för 17 åringen)och koh Bulon (kanon stränder, mysiga restauranger) och sen koh Lipe (fantastiskt vatten o stränder) också mycket mer happenings, men en trevlig blandning 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *